Oilers-Stjernen 5-1

Det startet på verste vis, men endte godt likevel.

Oilers har slitt med Stjernen tidligere denne sesongen, men lørdag var det klasseforskjell på lagene i 55 minutter. Med tre nye poeng har Oilers skaffet seg en solid luke på toppen av tabellen. 11 poeng skiller ned til Lørenskog på andreplass. Lørenskog har riktignok en kamp mindre spilt enn Oilers, men skal søndag opp mot sterke Sparta. Taper de poeng der vil Oilers ha satt seg selv i en fantastisk posisjon med tanke på å forsvare fjorårets seriegull når 13 serierunder gjenstår.

  • Vi spilte sånn hockey som jeg liker å se. Med stor aggressivitet, høyt tempo og god innsats. Vi vant pucken i gunstige situasjoner og trykket skikkelig på. Dette var nok en av de bedre hjemmekampene vi har spilt denne sesongen, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

  • Det tidlige baklengsmålet fungerte mer som en vekker enn noe annet, sier Thoresen.

Før kampen gjorde han en rekke endringer på laget. Slik han har hatt for vane denne sesongen, valgte Thoresen å stokke om på tre av fire rekker. Det ga resultatene han hadde håpet på.

  • Vi slo Lillehammer 3-1 sist, men jeg var ikke fornøyd. Da må du endre. Det er trenerens jobb. Jeg var litt spent på hvordan de nye rekkene ville levere, og da var det godt å se at samtlige faktisk leverte bra, sier Thoresen.

Vanskelig start

Alt gikk imidlertid ikke på skinner for Oilers fra start lørdag. Bare 24 sekunder var spilt da Nicklas Bröms ga Stjernen ledelsen. Svensken mottok pucken i midtsonen, utfordret Johannes Johannesen, gled forbi og satte kampens første scoring på backhand fra kort hold.

Rudols Balcers frampå mot Stjernen. Foto: Torsten Lillevik

Mathias Trettenes, flyttet inn som center for anledningen, var aktiv og engasjert i det fysiske spillet fra start. Sammen med rekkekameratene Petter Røste Fossen og Philippe Cornet markerte Stavanger-gutten seg positivt i flere bytter før det gode spillet endelig ga tellende resultat. Fremspilt av Nick Bruneteau var Trettenes trygg og dyktig da han sikkert skjøt inn 1-1 forbi Brady Hjelle i Stjernen-målet mot slutten av den første perioden.Brady Hjelle spilte en god i Stjernens mål, men bommet fullstendig da Oilers tok ledelsen etter 24.48. Med en spiller mer på isen ga Hjelle pucken bort til Josh Soares etter en grusom feilpasning. Eliteseriens poengkonge kunne knapt fått en lettere jobb da han ordnet 2-1 i tomt mål. Scoringen sørget for at Soares nå har poeng i 18 strake kamper.

Petter Thoresen kan glise over å lede Norges beste hockeylag. Foto: Torstein Lillevik

Like enkelt fikk ikke Dan Kissel det da han skjøt inn 3-1 like etter. Pucken ble droppet foran Hjelle. Forsberg vant duellen, pucken spratt ut til Kissel som tok to skjær innover og la den i bøylen. Dermed en smått komfortabel tomålsledelse til Oilers før den tredje perioden.

Damenes aften med Rokseth

Ruben Smith sto bra i mål for Oilers og reddet flere farligheter – spesielt mot slutten av midtperioden. Smith skadet seg tidligere i perioden, og signaliserte til benken at han måtte bytte. Etter å ha fått noen sekunder til å samle seg bestemte han seg imidlertid for å fortsette kampen. Smith har som kjent slitt med en hofteskade hele sesongen.

I den tredje perioden fortsatte Oilers å styre spillet. Dan Kissel satte sin andre scoring da han pirket inn en retur fra Hjelle i powerplay. Daniel Bøen Rokseth, som spilte en veldig bra kamp, fikk æren av å avslutte det hele da han skjøt inn 5-1 mot slutten – etter godt arbeid av Tommy Kristiansen foran Hjelle.

  • Nå begynner det å se veldig lyst ut, sier Daniel Bøen Rokseth.

Oilers-backen leverte en god kamp mot Stjernen og liker utviklingen laget har hatt de siste ukene.

  • Vi hadde egentlig ikke forventet å få en såpass stor luke på tabelltoppen. Men vi har vært gode den siste tiden. Vi gir ikke bort så mange poeng, sier Rokseth.

  • Det nærmer seg noe. Pilen peker definitivt rett vei. Vi ser solide ut. Fortsetter vi å spille sånn som dette, ser jeg ikke for meg at vi skal gi bort veldig mange poeng i serieavslutningen. Vi er ikke helt der ennå, men vi begynner å nærme oss noe som ligner på en trygg luke på toppen av tabellen, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.