Oslo (aftenbladet): — Jeg sliter med å beskrive dette, det var bare helt fantastisk og kjempekjekt. Jeg er både imponert og stolt over det vi presterte, sier Randaberg-spilleren og Hana-jenta Marita Dahle (20) til Aftenbladet etter kampen.

— Nå blir det bankett og fest i Oslo, legger Dahle til.

Randaberg var suverene både i forsvar og angrep de de slo Oslo 3-0 i sett i NM-finalen. (Foto: Vegeir Kjærstad)

I sin første cupfinale i historien var det aldri noen tvil om hvilken hensikt Randabergs kvinnelag i volleyball hadde i møtet med Oslo lørdag formiddag. Laget leder serien med fire poeng og hadde allerede slått Oslo to ganger i grunnspillet før lørdagens cupfinale.Randabergs volleyballag for kvinner har bare eksistert i to år. I 2014 overtok de UiS sitt lag. Siden har alle pilene pekt oppover.

På bortebane i Domus Athletica gikk Randaberg rett i strupen på Oslo. De opparbeidet seg kjapt en 12-6-ledelse. Da så Oslo-trener Marko Milesvic seg nødt til å ta lagets andre timeout.

Foran omtrent fullsatte tribuner, hvor rundt 200 personer hadde tatt turen for å støtte Randaberg, reduserte Oslo flere ganger og krøp opp i ryggen på Randaberg.

Randaberg viste imidlertid styrke og ro og vant det første settet 25-19.

2. sett

Oslo startet klart best i det andre settet. De ledet 4-0 da Randabergs trener så seg nødt til å ta en timeout for stoppe Oslo-flyten og ta en prat med egne spillere. Det så ut til å gjøre susen. Like etter sto det 4-4. Randaberg, anført av en strålende opplagt Arjola Prenga, opparbeidet seg kjapt en 12-8-ledelse. Siden så landets beste volleyballag seg aldri tilbake. Det andre settet ble vunnet så klart som 25-14. ## 3. sett

Laget som har vunnet alle seriekampene, tok også kommandoen i det tredje og det som kunne bli det siste settet. De ledet kontrollert, viste ingen tegn til nerver og vant til slutt 25-19 og overbevisende 3-0 i sett.

Dermed er Randabergs kvinnelag cupmester for første gang i historien.

— For klubben er dette den første drømmen som går i oppfyllelse. Herrelaget har fire NM-gull fra tidligere, nå har også kvinnelaget vårt tatt sin første, sier sportslig Randaberg-leder Jon Rønning.