For aller første gang skal Randaberg spille finale i NM i volleyball, en bragd jentene vet å sette pris på.

– Det er dritkult og nå håper jeg virkelig vi kan kjøre på hele veien til gullet, forteller Ragnhild Glomnes Torgersen.

For i den andre semifinalen hadde Randaberg full kontroll. Med et godt utgangspunkt fra første semifinale var det et selvsikkert Randaberg som tok i mot Tambarskjelvar i Randaberghallen. Allerede fra start viste de at de ikke var interessert i å ta lett på oppgaven, for plutselig var laget foran med tre poeng. Jentene økte ledelsen jevnt og trutt og kunne til slutt juble for 25-14-seier i første set.

Fikk en liten dupp

Vel vitende om at de bare var et set fra cupfinale i Oslo kunne det se ut som nervene tok litt overhånd, for andre set ble noe jevnere enn det første. Randaberg ledet nemlig med seks poeng, men så kom Tambarskjelvar nærmere, og nærmere, og på stillingen 18-16 tok trener Jon Eirik Liseth time out.

Randaberg volley ble historiske da de knuste Tambarskjelvar i semifinalen og tok seg enkelt til NM-finalen. Foto: Torstein Lillevik

– Vi var i ferd med å slippe oss ned, angriperne våre var litt sent ute og gjorde det litt vanskelig for oss andre. Men vi tok en god time out og løste det veldig bra, forklarer Torgersen.Etter å ha fått klar tale om å få ballen ut til kantspillerne var Randaberg tilbake der de skulle være og dro enkelt i land 25-19 i det andre settet.

Dermed ble tredje set mer eller mindre en sjarmør etappe for Randaberg, som regelrett knuste tidligere norgesmestere på Tambarskjelvar.

– Det gikk lekende lett. Vi har spilt bra, ikke tullet og gjort jobben vår, og det er veldig bra. Tambarskjelvar er nemlig et godt lag som har gitt oss god motstand, sier Torgersen.

Venter tøff motstand i finalen

Motstanderen i semifinalen spiller til vanlig i 3. divisjon, men i NM har laget samlet sammen en rekke tidligere norgesmestere og har slått ut eliteserielag på rad og rekke.

– Vi visste ikke hva vi kom til da vi møtte dem første gang, vi visste bare at de hadde gode enkeltspillere og da var det også vanskelig å forberede seg, men jeg føler vi taklet det veldig bra.

For med 6-0 i sett og overlegent spill var det ingenting som kunne stoppe Randaberg-damene.

– Vi har et sinnsykt bra lag, det er ikke bare oss som spilte semifinalen i dag, men vi er rundt 30 spillere i troppen som alle holder et høyt nivå. Det gjør at vi har en enorm bredde i troppen, og det er det ikke mange andre lag som har, sier Torgersen.

Men hun tror ikke det blir like lett i finalen, som spilles i Domus Athletica i Oslo 16. januar.

– Jeg tror det blir veldig jevnt og vanskelig. Oslo Volley er på hjemmebane, de har gjort dette før, de takler den enorme stemningen som venter mens vi har mange spillere som er med på dette for første gang. Det blir en utfordring, men utfallet kommer helt an på hva vi gjør det til selv, konstaterer Torgersen.