TOBLACH: — Jeg gleder meg til å bli ferdig, men skal stå løpet ut, sier overraskelsesmannen som er på 9. plass i sammendraget.

Fredag gikk Varden-løperen inn til en sterk 8. plass på 10-kilometer fristil i Toblach. Han var bare 23 sekunder bak vinner Finn Hågen Krogh og kun sekundet bak Dario Cologna.

— Emil går veldig bra på ski. Han er offensiv og uredd. Han bryr seg ikke så mye om det som skjer rundt. Han går på ski fordi det er artig, blir ikke stresset og er en fin kar å ha med på tur, sier landslagstrener Trond Nystad til Adresseavisen.

Neste sesong blir Iversen trolig en del av hans lag.

Gjennombrudd

Iversen fikk sitt virkelige gjennombrudd da han vant sprinten i Oberstdorf tirsdag.

— Det er noe annet å vinne, men skøyting er noen jeg har jobbet hardt med. Det er artig å se at jeg kan hevde meg såpass bra. At jeg bare er ett sekund bak Dario er ganske uvirkelig.

Seks etapper er unnagjort. To gjenstår før årets Tour de Ski er over.

— Jeg har lyst til å avslutte med stil, det er alt jeg tenker på. Jeg gleder meg til å bli ferdig, men skal stå løpet ut.

Tærer på

24-åringen forteller at kraftanstrengelsene tærer på kroppen.

— Når jeg våkner opp om morgenen føler jeg at jeg har influensa. Jeg har jeg mest lyst til å ligge i fosterstilling og ta ti Paracet. Men man må stå opp og presse ned litt brød, og forsøke å få i seg noen kaffekopper.

— Hvordan er det å få i seg nok mat?

— Det er håpløst. Jeg er mett og sliten hele tiden. Vi spiser en del godteri og slikt som er lett å få ned.

Spiser ofte

Iversen deler rom med Petter Northug og forteller om god stemning, selv om Northug ikke har klart å prikke inn toppformen.

Landslagslege Knut Gabrielsen forklarer Iversens influensa-følelse med at han begynner å bli utmattet. Løperne forsøker å få i seg nok næring ved å spise oftere enn vanlig.

— Poenget er å putte i seg de rette tingene og det er stort sett vanlig kosthold, men du må gjøre det oftere enn vanlig, sier Gabrielsen.