TOBLACH: Flugstad Østberg ble nummer tre og Johaug nummer fem på fem kilometer fristil med enkeltstart i Toblach.

Flugstad Østberg økte dermed ledelsen i sammendraget fra 12,2 til 25,3 sekunder.

Nå gjenstår to etapper av Tour de Ski. Johaug er ikke like suveren som hun var før jul. Men Flugstad Østberg mener likevel kampen om seieren sammenlagt er "Mission Impossible" for henne selv.

— Jeg må ærlig si at jeg egentlig ikke har noe håp. Det er ganske defensivt å si. Men så suveren som Therese er den siste dagen, og distansen lørdag, det er lenge siden hun er blitt slått på en 10 kilometer klasisk. Det er ganske umulig, men det at jeg i det hele tatt er med og fighter, og at jeg fortsatt leder, er helt sykt, sier Flugstad Østberg.

Ble utklasset sist gang

Hun har møtt Johaug opp slalpmbakken Alpe Cermis én gang tidligere. Det er fire år siden og den gangen var Johaug fire og et halvt minutt bedre.

— Jeg er ikke blitt fire og et halv minutt bedre enn sist. Men jeg bør i hvertfall være et minutt eller to bedre, hvis ikke skuffer jeg meg selv.

- Men det er jo gått noen år siden dere møttes sist?

— Ja, det er det jo. Jeg har trent veldig mye siden det, men Therese er også blitt mye bedre. Jeg måtte hatt flere minutter for at det skulle gå. Jeg må forsøke å holde dem bak meg på avstand, Heidi (Weng) er jo også en god bakkeklatrer.

— Det sies at Johaug kan bli stresset og at de kan gå ut over teknikken hennes?

— Ja, det kan jo forsåvidt være. Hun er ikke vant med at folk puster henne i nakken, men jeg er ganske trygg på at Therese vet hvilke kvaliteter hun har i den siste bakken og klarer å gå ordentlig på ski.

- Du virker skråsikker på at Johaug vinner?

— Ja, jeg er det. Jeg er veldig trygg på det. Jeg har også sagt at jeg skal fighte hver dag. Jeg er sta og gir meg aldri, men jeg er realistisk og vet hvor rå hun er i bakken.

- Hva betyr en ny amerikansk seier for sporten?

— Det er veldig morsomt. Det er den andre amerikanske seieren denne touren, de gjør det jo veldig bra nå. Det er bra for sporten at det er et annet kontinent, og at det er amerikanerne. Vi får kjeft for at vi vinner hele tiden, da er det greit at ande også vinner.

Johaug: Ikke stresset

Johaug ble slått med drøyt ni sekunder av vinner Jessica Diggins og åtte sekunder av Flugstad Østberg. I intervjusonen hevdet hun at formen er intakt.

Johaug ble spurt hvor stresset hun var.

— Jeg kan ikke bruke krefter på å være stresset, men på det å komme på pallen i morgen. Det er veldig tett.

- Er formkurven nedadgående?

— Jeg føler ikke det, jeg har gått bra i de andre konkurransene i Touren. Det handler om at jeg ikke helt har hatt dagen.

Russiske damer, Tour de Ski, engelsk råkjør og et spennende idrettsår. Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her: