New York Rangers er blant de heteste favorittene til å gå hele veien i årets Stanley Cup. — Med hardt arbeid og flaks kan vi komme langt, mener Mats Zuccarello.

Blåtrøyene tok hjem «President's trophy» for å ha sanket flest poeng i grunnspillet. 113 poeng var også nok til ny klubbrekord.

Men Zuccarello advarer mot å tro at Rangers vil få en lett vei til Stanley Cup-finalen av den grunn.

— Så lenge man kommer til sluttspillet har jo alle lag ambisjoner om å vinne. Det har vi også. Det er ikke sånn at vi tror vi skal surfe inn til Stanley Cup-finale fordi vi kom først i ligaen. Det kommer til å bli tøffere i år enn i fjor, sier Zuccarello til NTB.

Rangers slipper uansett et nytt møte med Los Angeles Kings. Fjorårets mestere er ikke kvalifisert til årets sluttspill. Men Zuccarello hevder at laget har lagt finaletapet bak seg.

— Det er vi ferdig med. Vi har fokus på det vi skal gjøre nå, sier Zuccarello.

Bredde

Når det gjelder forskjellen på årets og fjorårets utgave av Rangers, mener Zuccarello at bredden i laget har hjulpet dem denne sesongen.

Unge spillere som Kevin Hayes, JT Miller og Jesper Fast har tatt steget opp. De har fylt tomrommet etter at veteraner som Brian Boyle og Brad Richards forsvant i fjor sommer.

Men selv om laget har tatt et steg opp legger ikke Zuccarello skjul på at laget trenger litt flaks.

— Vi har kanskje litt mer bredde enn vi hadde i fjor. Men vi hadde et godt lag i fjor - og vi har et godt lag i år. Man trenger flaks. Du vinner ikke Stanley Cup uten flaks. Med hardt arbeid og flaks kan vi komme langt, sier Zuccarello.

Desperat

Den første sluttspillserien blir et gjensyn med Pittsburgh Penguins, en av Rangers' motstandere i fjorårets sluttspill. Den gangen var Penguins favoritter, men blåtrøyene snudde fra 1-3 til 4-3-seier i kamper.

I år har Pittsburgh slitt med skader og tynn stall. Ikke før siste runde sikret laget seg en sluttspillplass. For et lag med verdensstjerner som Sidney Crosby og Evgeni Malkin er det langt under forventningene.

— Selvfølgelig kommer de til å være desperate, men vi skal være desperate vi også. Det er sluttspill, sier Zuccarello. (©NTB)