Den svenske Championship-spilleren Isak Ssewankambo (20) har signert en treårsavtale med Molde FK.

Etter å ha bestått de medisinske testene, ble det i dag klart at den svenske forsvarsspilleren Isak Ssali Ssewankambo (20) skal spille for Molde FK de neste tre årene, skriver Molde i en pressemelding.

Han har vært i klubben Derby County som spiller i den nest-øverste divisjonen i England (Championship) det siste året. Derby County hentet han fra den nederlandske klubben NAC Breda i januar 2015, der han spilte 13 kamper i den øverste divisjonen.

— Det føles veldig bra at det endelig er klart, og at jeg kan begynne å jobbe med min nye klubb og mine nye lagkamerater, sier Ssewankambo.

«Linnes-kopi»

Manager i Molde FK, Ole Gunnar Solskjær, er svært fornøyd med å få sikret seg denne godt skolerte spilleren:

— Det er en spiller som har fart og styrke. Han er en spiller som erstatter Martin Linnes i så måte, han er kanskje en litt mer defensiv spiller. Han har mer erfaring enn hva alderen vil tilsi, presiserer Solskjær ifølge klubbens pressemelding.

Ssewankambo har tidligere spilt for Chelseas ungdoms- og reservelag (mellom 2012-2014). Han var med på å vinne FA Youth Cup i 2014, der han også scoret et mål.

Det er ikke første gang Isak er på Aker Stadion. Han spilte for Chelsea da de møtte Moldes juniorer i NextGen tournament i 2012. Moldes nye forsvarspiller har spilt for både U17, U19 og U21-landslaget i Sverige.