AaFK har slitt voldsomt på bortebane i årets sesong. Før dagens møte mot Tromsø står laget med seks strake bortetap, og skal ytterligere tre bortekamper tilbake får å finne siste seier borte fra Ålesund. En av akilleshælene til de oransje har vært i det bakerste leddet.

AaFK mangler en tydelig leder i den bakerste fireren. Til dagens kamp forsøker AaFK-trener Trond Fredriksen derfor med Oddbjørn Lie som midtstoppermakker for Mikael Dyrestam. Lie ble mye brukt, og det med hell, som midtstopper i fjorårssesongen, men har ikke fått nevneverdig med tillit i den posisjonen i år. Edvard Skagestad og Tero Mäntylä har figurert mest som midtopper, sammen med Dyrestam til nå i sesongen.

Riise tilbake

Fredriksen gjør også en del andre endringer fra laget som skuffet både i prestasjon, innsats og resultat i forrige rundes hjemmemøte med Odd.

Den viktigste brikken som kommer på plass er Bjørn Helge Riise, som stod over kampen mot Odd med karantene på grunn av gule kort. Også Magne Hoseth er tilbake i startelleveren, etter å ha startet på benken mot Odd på grunn av sykdom.

Mäntylä, Mustafa Abdellaoue og Aron Thrandarson er dermed flyttet ut på benken fra start i dag.

Lagene:

AaFKs startellever (4-1-4-1): Sten Grytebust— Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Oddbjørn Lie, Jo Nymo Matland – Vebjørn Hoff – Peter Orry Larsen, Magne Hoseth, Bjørn Helge Riise - Henrik Bjørdal – Leke James.

Innbyttere: Lie, Mäntylä, Skagestad, Carlsen, Thrandarson, Abdellaoue.

Tromsøs startellever (4-5-1): Pål Vestly Heigre - Hans Norbye, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Kent-Are Antonsen - Marin Orsulic, Thomas Kind Bendiksen, Gjermund Åsen, Magnus Andersen, Remi Johansen - Zdenek Ondrasek.

Benken: Lekström, Moldskred, Johansen, Hansson, Espejord, Gjesdal, Nilsen.

Følg kampen og chat med vår journalist: