SKARPHALLEN: TUIL-trener Stig Ditlefsen er klar på at Fløya er soleklare favoritter til å rykke opp fra 2.-divisjon, men TUIL har på ingen måte tenkt å gi noe gratis ved døra.

– Fløya er store favoritter og Stakkevollan har også fått mange nye spillere, men vi skal gjøre jobben skikkelig og håper og kjempe i toppen, sier TUIL-trener Stig Ditlefsen til iTromsø.

Samtidig er han klar på at fotballen kommer i andre rekke hos «Dalen»-jentene.

– Studier og jobb er pri én i TUIL. Det må vi når vi har ei som studerer juss og 5-6 medisinstudenter. Da må vi tilrettelegge. Samtidig har vi et ønske om å ta steget opp og vi skal gjøre så godt vi kan, så får vi ta en opptelling i oktober, sier Ditlefsen.

Lisa Jacobsen som kom fra Fløya til TUIL tror de kan gi Fløya kamp til døra.

– Jeg tror vi kommer til å bite godt ifra oss og kan gi de litt av en kamp, så ja, jeg tror vi kan utfordre dem, sier Lisa Jacobsen.

Flere Fløya-jenter

Selv om fjorårets toppscorer Celine Nergård og stortalentet Vilde Bratland har gått til Fløya, har TUIL hentet tre Fløya-spillere motsatt vei over til «Dalen».

– Lisa (Jacobsen), Guro (Bell Pedersen) og Marie (Halvorsen) er kvalitetsspillere som holder høyt nivå i 1.-divisjon. Alle de fant ut etter én trening at de ville være med å spille for TUIL, det sier litt om den fine gruppen vi har, sier Ditlefsen.

Jacobsen hadde i utgangspunktet tenkt å legge skoene på hylla, men ble overbevist av TUIL til å fortsette.

– Jeg har spilt i Fløya i alle år og trivdes godt, men har slitt med motivasjonen etter utrolig mye motgang. Jeg hadde tenkt å si meg ferdig med fotballen, men så kom TUIL på banen og ville tilrettelegge i forhold til studier og generelt i livet mitt, så da takket jeg ja, sier Lisa Jacobsen til iTromsø.

Marie Halvorsen var i mange år en av Fløyas mest profilerte spillere.

– Hun var ute ett år med graviditet, men det er ikke lenge før hun er tilbake i toppslag. Hun har vært god på trening, sier treneren.

Fant NM-mester

TUIL har også hentet Sarah Dalan fra Kvaløya.

– Vi var tidlig i dialog om å få henne over, men ville ikke ødelegge noe for Kvaløya. Hun kom da det ble bestemt at Kvaløya ikke stiller lag, sier Ditlefsen.

En annen spiller det knyttes store forventninger er høyrebacken Eirin Stenberg, som Ditlefsen oppdaget på «Dagligvarecupen» for to måneder siden.

– Eirin er en veldig spennende spiller. Hun er opprinnelig Strømmen-jente som vant NM-gull med Lillestrøms J19-lag. Hun flyttet til Tromsø for to og et halvt år siden og trente en kort periode med Fløya, men da passet det dårlig å kombinere fotballen med studiene. Nå har hun børstet støvet av fotballskoene og jeg oppdaget henne på «Dagligvarecupen» en lørdag for to måneder siden da hun spilte for Rema 1000 K1. Mandagen derpå tok jeg kontakt og etter en trening signerte vi kontrakten, sier Ditlefsen.

Han er full av lovord om 23-åringen.

– Hun er en kjapp og veldig taklingssterk back. Hun har utrolig mye fotball i seg, så hun vil bli veldig bra for oss, sier han.

Stenberg ser fram til å gjøre comeback etter et langt avbrekk.

– Det passet ikke med fotball i hverdagen da jeg kom til byen, men TUIL tilrettelegger i forhold til studier og jobb og jeg har kommet godt inn i spillergruppa, så jeg ser fram til sesongen med TUIL, sier Eirin Stenberg,

Også de to Hardhaus-jentene har Ditlefsen stor tro på.

– De to Hardhaus-jentene er meget spennende spillere. Fredrikke Hveem er en meget god angrepsspiller, mens Ingrid Karoliussen vil jeg si er blant de bedre spillerne i Tromsø. Hun kan spille overalt på banen, sier Ditlefsen.

Flere i opptrening

TUIL har mistet stortalentene Celine Nergård og Vilde Bratland til Fløya.

Maria Høgli er ute på ute på ubestemt tid på grunn av at hun venter familieforøkning, mens Gry Ottesen (34) fortsatt er usikker på om hun går på ny sesong.

– «Ottis» er usikker på om hun går på ny sesong. Det skjønner jeg godt etter over 400 kamper for klubben, at hun mangler litt motivasjon, men hun er med på 1-2 økter i uken, så det kan hende hun blir med etter hvert, sier Ditlefsen.

Carine Enger Larsen er tilbake i TUIL, men sliter med en ankelskade, Emma Amundsen er ute et stykke tid til, Silje Småbrekke sliter med en rygg, men er ventet tilbake til seriestart, mens Ida Kjellbakk er tilbake i Tromsø i april etter PT-studie-utdanning.

– Vi får flere tilbake etter hvert, men har en del usikre kort per nå, sier TUIL-treneren.

Må satse ungt

Debatten har i lang tid rast om hvilket lag som skal være byens flaggskip. Ingen av lagene har greid å samle alle toppspillerne i én klubb og dermed forventes det en meget tøff 2.-divisjon i år.

– Utfordringen i Troms og Finnmark er få damespillere på vei opp. I J19-cupen er det kun Fløya, TUIL og TIL som er påmeldt. I J16 tror jeg kun det er TIL og TUIL, så det er en jobb som må gjøres nedover. Det nytter ikke og kun snakke om å forene krefter i det beste damelaget, det er en jobb som må gjøres i damefotballen over tid med tanke på rekrutteringen, sier Stig Ditlefsen.

FAKTA

TUIL

Inn:

Ingrid Karoliussen (Hardhaus)

Fredrikke Hveem (Hardhaus)

Lisa Jacobsen (Fløya)

Guro Bell Pedersen (Fløya)

Sarah Dalan (Kvaløya)

Eirin Stenberg (LSK)

Marie Halvorsen (Fløya)

Ut:

Celine Nergård (Fløya)

Vilde Bratland (Fløya)

Christina Fagerli (Usikker)

Maria Høgli (Usikker)

Gry Ottesen (Usikker)