RØDBANKEN: Det er noe som har vært etterlyst fra supporterhold i lengre tid. Mange har ment at den blå «klossen» fra Sparebanken Nord-Norge (SNN) har vært for dominerende på TILs røde og hvite drakt. Geir Håvard Hanssen i SNN sier at det over tid har vært en god dialog med TIL og Isberget om bankens logo.

– Isberget har kommet med mange gode innspill til hvordan de ønsker at TIL-drakten skal se ut for å integrere vår logo i den stripete drakten, sier han.

Onsdag formiddag presenterte TIL og banken en «dummy» – et førsteutkast – på årets drakt, der logoen er presentert på hvit bunn. Og den er integrert i selve drakten.

NY DRAKT: Førsteutkastet til nye TIL-drakten ser slik ut. Det blir noen små endringer før den sendes til trykk. Foto: Øyvind Sivertsen

– Vi har fått en omforent løsning, som vi føler er kjempebra. Jeg vil tro den blir godt mottatt, sier Trond Steinar Albertsen.Det blir små endringer fra «dummyen» og den som sendes til produksjon, blant annet at den røde stripen i ytterkantene rundt logoen fylles helt ut.

— Storselger

– Jeg kan ikke noe om det grafiske, men jeg hørte argumentet og skjønte hvorfor det opplevdes som litt «bæreposeaktig» når logoen var bokstavelig talt klistret oppå. At man har forsøkt å få dette harmonisert og hatt dialog med Isberget synes jeg er kjempebra. Det gir meg en god følelse, sier Jan-Frode Janson.

Isberget-leder Alf Edvard Masternes er meget fornøyd.

– Jeg har jo en drøm om at det er TIL-drakten som blir brukt av folk i fritida og ikke andre drakter fra småklubber i Europa, sier Masternes.

TILs A-, B-, C-, og D-lag skal bruke denne drakten.

– Jeg tror denne drakten blir en storselger, sier Masternes.