I den røde vesten, som signaliserte at hun ledet sprintverdenscupen, startet Tiril Eckhoff med startnummer 18. Det ble ikke seier denne gangen, men hun viste i hvert fall til fulle at hun ikke bukker under når hun er blant favorittene.

Kaisa Mäkäräinen fra Finland vant, mens italienske Karin Oberhofer ble nummer to.

– Jeg trives på pallen, sier Eckhoff til NRK.

Hun forteller at det var et tøft løp.

– Det var tungt i dag, mange tøffe tanker å jobbe med. Jeg merket at jeg fikk kjøttsmaken i munne, allerede da det var to runder igjen, sier Eckhoff, og trekker frem laginnsatsen.

– Det har vært en veldig god innsats fra hele laget, sier Eckhoff.

Til slutt ble hun nr 3, Fanny Welle-Strand Horn nr 7, Marte Olsbu nr 24, Synnøve Solemdal nr 43, Elise Ringen nr 60 og Hilde Fenne nr 71. De 60 beste får gå søndagens jaktstart.

Sterkt løp av Horn

Horn var første nordmann på standplass. Hun satte fem skudd midt i blinken, og kunne danse seg ut i løypen igjen med en tid etter første skyting de fleste skøyteinteresserte drar kjensel på; 7.08. Da Eckhoff kom noen minutter senere, leverte hun en mer ustabil, men like effektiv, serie. Hun passerte på 6.53, like bak italienske Karin Oberhofer.

Så kom Horn inn til sin ståendeskyting. Hun sto noe ustøtt, men plaffet ned alle blinkene, og gikk ut med en klar ledelse fra andre skyting; 14.55,7. Den ledelsen holdt til Oberhofer kom. Italieneren hadde også to fulle hus, og gikk ut 21,1 sekunder foran den norske damen.

Lenge etter at de andre gode var gått i mål, kom Synnøve Solemdal. Hun passerte på en fjerdeplass etter liggende skyting, 5,6 sekunder bak teten. Hun satte en støkk i ledertrioen på målstreken, men skjøt seg bort med to bom på stående.

Én bom for Tiril

Eckhoff begynte også sin ståendeserie bra, men det fjerde skuddet ble for høyt, dermed måtte hun ut i en dyr strafferunde. Hun gikk ut på sin sisterunde ett sekund bak Horn. I mens hadde russiske Olga Podtsjufarova, med én strafferunde, blandet seg inn i toppen og passert på en annenplass, 13,8 bak ledende Oberhofer.

Så kom Kaisa Mäkäräinen. Dagens mest imponerende ståendeserie sendte henne inn i kampen om rennseieren, og hun passerte ut på en annenplass, 2,4 sekunder bak Oberhofer.

Horn, som har tre niendeplasser fra før, gikk i mål på ledelse – 21.36,3. Oberhofer kom fossende inn like etter, 30,3 sekunder foran Horn. Podtsjufarova klemte seg inn imellom dem, før Eckhoff kom og klemte seg 1,3 sekunder foran russeren i mål.

Det var likevel en maktdemonstrasjon fra verdenscuplederen. Mäkäräinen deiset over mållinjen, 10,4 sekunder foran Oberhofer – 29,9 sekunder foran Eckhoff – og vant enda en solid verdenscupseier.

Etterpå var Horn fornøyd med sitt beste verdenscupresultat noen sinne.

– Det er i hvert fall sesongens beste renn, og det skulle ikke så mye til, sier Horn til NRK.

– Vi fikk mye pepper, som lag, for skytingen sist helg. Det tok vi tak i. Jeg har jobbet mye med Stian (Eckhoff, landslagstrener) med det denne uken, og i dag satt det, sier Horn etter sin feilfrie skyting.

Lørdag venter stafett, søndag jaktstart.

– Jeg er veldig fornøyd med dette løpet, og vi er flere som har prestert i dag, så nå er det bare å glede seg til stafetten i morgen! sier Fanny Welle-Strand Horn.