– Jeg har måttet sprette opp madrassen de siste årene, men det hjelper veldig med en god start på sesongen, sier Os.

Så lenge han er med i verdenscupen – slik som status er akkurat nå – dekkes utgiftene av Skiskytterforbundet.

Sekssifret

Men Os har ikke vært tatt ut på landslaget de siste to årene, og har derfor måttet finansiere satsing foran sesongstart selv

– Jeg har ikke finregnet på det, sier Os.

– Er det snakk om et femsifret eller sekssifret beløp?

– Det er fort et sekssifret beløp totalt sett, ja. Men jeg har fått dekt noe med sponsorer, understreker Os.

Spleiselag

I fjor fikk han blant annet støtte fra JM Hansen, samt at næringslivsaktører fra Tromsø bidro i et spleiselag. I år får han bidrag fra Finale Systemer og Klinikk 24. – Det er flere bidragsytere, og jeg håper flere kan være med videre, sier Os.

– Det er ledig reklameplass på utstyr og drakt?

– Det er det.

Fortsetter Os fremgangen vil han være høyaktuell for å bli blant de seks som blir tatt ut på landslaget til neste sesong.

– Alexander har en like stor sjanse som alle andre. Står det likt mellom ham og en yngre løper vil det bli en vurderingssak, men i utgangspunktet vil vi ha de seks beste på laget, sier idrettssjef Per Arne Botnan i skiskytterforbundet.

VM i Oslo

Os har satset på skiskyting i «Team Fekslog», med blant andre Lars Berger. Selv om det gir økonomisk tryggere satsing å være på landslaget, har han ikke satt seg som mål å komme tilbake på landslaget neste sesong.

– Nei, det er ikke et mål i seg selv. Målet mitt i år er å prestere og etablere meg i verdenscupen og være med i VM-troppen. Videre er det fristende å fortsette ett år til for da er det VM i Oslo, sier

– Kan det være aktuelt å si nei til landslag, dersom du skulle få tilbud?

– Det må vi eventuelt ta til våren, når sesongen er ferdig må man ta stilling til de tingene. Men jeg synes det har vært veldig bra de to årene jeg ikke har være på landslag.

Må levere

Os er allerede på plass i Hochfilzen. Der er det sprint fredag, stafett lørdag og jaktstart søndag. Han håper å kvalifisere seg til løpene i Pokljuka 17.–21. desember.

– Jeg ønsker i utgangspunktet å gå hvert eneste av løp, så får vi se, sier Alexander Os.