— Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier TV 2-sjef Bjørn Taalesen til Aftenposten, og retter krass kritikk mot Celtic.

TV 2 hadde opprinnelig planlagt å sende kveldens Champions Leauge-kvalifisering mellom Celtic og Legia. Men kun et halvt døgn før kampstart ble det klart at ingen TV-kanaler i verden får lov til å sende kampen.

Årsaken er ifølge TV-kanalen selv at Celtic er bekymret for at få tilskuere tar turen til Edinburgh, hvor kampen spilles, om det finnes internasjonale TV-signaler. Frykten bunner i at man mener flere puber i Glasgow, hvor Celtic holder til, vil bruke disse signalene til å sende kampen.

Trakk seg fra avtale

– Etter mange runder de siste dagene er det nå avgjort at Celtic ikke vil ha denne kampen vist på TV i noe land i verden. TV 2 hadde en bekreftet avtale med et agentselskap for rettighetene til denne kampen. En avtale det nå viser seg at skottene har trukket seg ifra, sier rettighetssjef i TV 2 Sporten, Bjørn Taalesen til sin egen kanal.

Han beklager nå til seerne som går glipp av kampen. Opprinnelig var den satt opp til å sendes på Sportskanalen, som også sendte første oppgjør mellom lagene (4-1-seier til Legia).– Alle våre bestrebelser på å overbevise Celtic-ledelsen om at signalene fra TV2s sportskanal ville være blokkert for visning i Glasgow førte dessverre ikke fram. Vi kan bare beklage dette og håpe at de som hadde lyst på å se Deila mot Berg i kveld forstår at det er lite TV 2 kan gjøre i situasjonen som er oppstått, sier Taalesen.

— Håpløst

Han forteller til Aftenposten at de inntil nylig trodde de skulle få sende kampen.

— Vi hadde en agent som jobbet med saken, og han hadde fått en bekreftelse på at vi skulle få sendt begge kampene, men så trakk Celtic seg av frykt for tilskueroppmøtet, sier Taalesen.

- Har du noen gang opplevd noe lignende?

— Aldri.

Hvordan opplever du at de trekker seg?

— Det er helt håpløst. Det er vi som får svi fra TV-seerne i Norge, vi som får skylda. Men vi har virkelig stått på de neste dagene for å få dette til.

- Har dere strukket dere lenger enn vanlig?

— Det gjorde vi ikke. Vi visste hvilken størrelsorden dette var, og det var helt urealistisk å strekke seg lengre, sier Taalesen.

Sender kampen selv

Årsaken til at Celtic må spille i Edinburgh, ni mil unna sin egen hjemmebane, er at Samveldelekene nylig er arrangert i Glasgow. Der har også Celtic Park blitt brukt.

Celtic sender kampen på sin egen TV-kanal. Foto: Faksimile: Celtic FC

Det finnes imidlertid en mulighet til å se kampen. For Celtic skal streame kampen på sin egen TV-kanal. DEr koster det 12,99 pund (130 kroner) for å få se kampen. Den muligheten er imidlertid blokkert i Storbritannia.