— Jeg håper han ikke er den marionettdukken noen sier han er, men jeg frykter at han er det. Hva for en manager kommer til en klubb og blir fortalt hvem som skal være assistenten hans?

Ordene tilhører ifølge The Telegraph den tidligere Celtic-stjernen Frank McAvennie.

Ronny Deilas assistent i Celtic er John Collins, en tidligere Celtic-spiller som ble utpekt av klubben til å være nordmannens høyre hånd.De kritiske røstene har allerede latt høre fra seg om Deilas kvaliteter etter at det ble stortap med 4-1 borte mot Henning Bergs Legia Warszawa i første kamp i Champions League-kvaliken.

McAvennie virker heller ikke akkurat å være en stor fan.

Ville ha noen å skylde på?

Sjansene for Celtic-avansement etter returoppgjøret onsdag er ganske så små etter tremålstapet i bortekampen.

— Det kan bare gå én vei, sa Ronny Deila til TV 2 på pressekonferansen kvelden før returen.

Og McAvennie - i sin tid som spiller kjent som en storscorende gladgutt - tror at Celtic-ledelsen egentlig ikke er spesielt overrasket.

— Ingen hadde noen gang hørt om Deila før ansettelsen. Men kanskje Peter Lawwell (Celtics direktør) ikke forventet å gå videre og nå har han skaffet seg noen å skylde på, sier McAvennie.Han tror at assistent John Collins kommer til å være på pletten om muligheten for et opprykk byr seg.

— Jeg spilte sammen med John Collins og vi kommer godt overens, men han er en sterk person. Hvis Ronny ikke er det, så kommer John til å ta over, spår McAvennie.

Ønsket seg Keane

Han skulle ønske at det i stedet var Roy Keane som var manager i klubben.

— Roy Keane avslo på grunn av det magre budsjettet, men også fordi han ikke ville fått lov til å bygge opp sitt eget team. Roy hadde klart å tiltrekke seg flere spillere på et lite budsjett enn det Ronny kommer til å klare, sier McAvennie.

Den pratevillige skotten mener å ha registrert at det allerede ulmer i spillergruppa.

— Jeg har hørt om misnøye og det kan bli en masseflukt av spillere etter dette. Å vinne ligaen er ikke nok til å få fansen fornøyd, konstaterer McAvennie ifølge The Telegraph.

Signalene som kommer fra spillerne er derimot litt mer positive, skriver den skotske avisen The Daily Record.

- Utrolig bra på feltet

Celtic- og Skottland-kaptein Scott Brown forteller nemlig at alle spillerne er strålende fornøyd med Deila. Brown erkjenner at nordmannen ikke har klart å få inn de store signeringene, men sier at de som er i klubben, er superfornøyd.

— Den jobben har gjort på treningsfeltet har vært utrolig, så bra har det vært. Han har fokusert på fotball, hvordan vi kan angripe svakheter hos motstanderen, sett videoer, videoer av andre lag, sier Brown, som selv ble skadet i en treningskamp i sommer.

— Hvis du spør hvilken som helst av spillerne i Celtic-garderoben, så sier hver eneste av dem at de likte oppkjøringen. Vi var i Østerrike i tolv dager og hver eneste trening var bra. Det var annerledes enn vi er vant til, det var ikke det samme gamle med å løpe opp bakker og denslags, sier Scott Brown.