Den skotske storklubben gikk på trynet og tapte 1-4 i Polen. Henning Bergs mannskap kjørte over Celtic og burde vunnet med enda større sifre. Legia hadde blant annet to straffebom.

For Deila var det ene bortemålet et lite lyspunkt. Med 3-0-seier i onsdagens returoppgjør går skottene videre, men statistikken tilsier at Celtics mesterligajakt er over.

Sjelden

Kun én gang tidligere har et lag klart å snu et 1-4-tap til avansement i mesterligakvalifiseringen. I 1999 vant polske Widzew med samme sifre i returen og gikk videre med straffeseier over bulgarske Litex.

Mer kjent er Deportivo La Coruña s utrolige comeback i kvartfinalen mot Milan i 2004. Den spanske klubben tapte 1-4 for tittelforsvareren i Italia, men på eget gress ble det 4-0-seier og billett til semifinalen.

Få endringer

Noe lignende må Deila få til om Celtic skal holde liv i mesterligadrømmen. Tross den store nedturen i Warszawa sist, har nordmannen varslet at det blir få endringer i lagoppstillingen mot Legia onsdag.

— Jeg gjør ikke for mange endringer, for folk skal føle seg trygge. Men det er ingen tvil om at prestasjonen må være bedre. Den største skuffelsen sist var mangelen på energi. Jeg vil se mer energi, engasjement og et ønske om å vinne for hverandre, sa Deila under tirsdagens pressekonferanse. (©NTB)