— Det ble en kjempedag og en veldig bra dag i Granåsen, sier mannen som like før sesongstart var usikker på om han ville være i stand til å hevde seg blant de beste i verdenscupen.

— De gode resultatene mine viser at det er elendig nivå i kombinert. Påskeskirenn, fleiper han.

Stolt av seg selv

Faktum er at Graabak har truffet maksimalt med den gamblingen han måtte gjøre før sesongstart, da han ryddet kraftig i treningsplanen sin. Det krevde klokskap og kløkt for å unngå at det sju måneder lange skademarerittet etter VM i Falun skulle sette sterkt preg også på denne sesongen.

— Jeg er stolt over den jobben jeg har gjort - først og fremst i bakken. Planen var å stabilisere meg på et høyere nivå – og det har jeg klart. Dermed har jeg vært med i toppen selv om ikke langrennsformen har vært helt rå. Det skal nok ikke undervurderes at jeg nok fortsatt nyter godt av at jeg har trent mye tidligere. Men jeg har også fått trent veldig godt etter hvert denne sesongen. Kvaliteten har økt mer og mer, og overskuddet er der. Da er jeg sterk, sier han.

Tjener gode penger

Rekken med hyggelige resultater, kronet med seier og pallplass i Granåsen har også gitt seg utslag i hyggelige innskudd på kontoen. Så langt denne sesongen har han tjent om lag 260.000 kroner i premiepenger. Bare i Granåsen hentet Graabak i overkant av 100.000 kroner fra FIS.

Men Graabak er klar på at han også har andre økonomiske bein å stå på. Etter OL-suksessen i Sotsji, skrev han flere relativt lukrative sponsoravtaler. Avtaler som fortsatt løper.

— Enkelte av avtalene var toårig, men de viktigste går frem til neste OL. Forhåpentligvis enda lengre enn det også. Jeg har ikke så veldig mange samarbeidspartnere, men jeg har noen gode. Noen som jeg setter pris på, og som jeg prøver å jobbe godt sammen med. Og det synes jeg vi gjør på en bra måte. Jeg har ingen bekymringer på det området, sier han.

- Ble du millionær i sponsorkroner etter Sotsji?

— Det vil jeg ikke si noe om.

Sikter på pallen sammenlagt

Nå venter en hektisk avslutning på sesongen, med konkurranser i Lahti, Val di Fiemme og Schonach. Graabak frykter ikke at det skal gå tomt på tanken. Tvert i mot har han los på tredjeplassen sammenlagt i verdenscupen.

— Jeg går ikke og venter på at lufta skal gå ut av ballongen. Det var veldig gunstig for meg å få en god periode med trening rett etter nyttår, og nå er det ikke så lenge igjen så jeg skal klare å stå sesongen ut. Det er fortsatt drøyt hundre poeng opp til Riessle på tredjeplass sammenlagt, men det er mulig, sier han.