STAVANGER (Aftenbladet): Oilers-kaptein Dennis Sveum er ute resten av sesongen etter den alvorlige kuttskaden han pådro seg i tirsdagens andre NM-semifinale mot Vålerenga. Det var drøyt midtveis i 2. periode at VIF-spiller Morten Ask sin skøyte traff Sveum i knehasen. Oilers-backen gikk ned for telling og måtte bæres av isen på båre med store smerter.

Onsdag morgen ble det klart at 28-åringen ikke får spille mer for Oilers i sluttspillet.

— MR-undersøkelsen i morges viste dessverre akkurat det jeg fryktet. Jeg har kuttet en av senene i knehasen tvert av og i tillegg skadet en muskel. Det var verre en seks-sju sting, for å si det sånn, sier Sveum da Aftenbladet møter ham i DNB Arena onsdag formiddag.

Svært skadeutsatt

Oilers-lege Morten Munkvik var forsiktig optimist på Sveums vegne etter 3-2-seieren mot VIF tirsdag kveld, og håpet at det bare skulle dreie seg om en overfladisk skade. Selv var Sveum hele tiden forberedt på det verste.

— Jeg kjente jo hva som skjedde, men fikk et lite håp da støtteapparatet var såpass positive. Jeg har imidlertid vært skadet mange nok ganger til å forstå at det trolig var langt mer alvorlig enn de ga uttrykk for, sier Lillehammer-karen.

Dennis Sveum i DNB arena dagen derpå. Foto: Camilla Klovning

Langt nedeHan var langt nede etter at han fikk beskjeden om at sesongen er over. Da han la seg tirsdag kveld fikk Oilers-kapteinen en voldsom blødning i kuttet som gjorde at han måtte oppsøke legevakten. Der ble han sittende til nesten kl. 02.00 natt til onsdag, før MR-undersøkelsen fulgte tidlig onsdag morgen.

— Det er selvfølgelig ufattelig kjipt at jeg ikke får spille mer i sluttspillet. Det er dessverre ikke noe håp heller. Ortopeden sier at jeg er ute i seks-åtte uker, og jeg får ikke gjøre noe med beinet de neste to-tre ukene. Dermed er det helt sjanseløst, sier Sveum, som har vært rammet av mange store og små skader i løpet av karrieren.

— Jeg har hatt to alvorlig skader før, men ingen av dem har kommet på et så kjedelig tidspunkt som dette. Det kan nesten ikke bli verre, sier 28-åringen, som har spilt for Oilers siden 2007/08-sesongen.

Har mistet to kapteiner

Med Dennis Sveums skade har Oilers mistet to kapteiner på tre måneder etter at også lagets opprinnelige kaptein Snorre Hallem skadet kneet sitt stygt i romjulen. Oilers-backen er likevel ikke redd for at laget blir vesentlig svekket i fortsettelsen.

De regjerende norgesmesterne leder 2-0 i kamper i best av sju-serien mot Vålerenga i NM-semifinalen og spiller neste hjemmekamp i DNB Arena torsdag kl. 19.00. — Laget er supersolid, og jeg er ikke redd for at vi blir svekket uten meg. Den store bredden er én av våre største styrker, og dette betyr bare at andre må ta enda større tak. Det er jeg også helt trygg på at de vil gjøre, sier Sveum.