Stavanger Oilers — Vålerenga 3-2 (2-0 i kamper)

De ledet 3-0 etter halvspilt kamp, og så ut til å cruise inn til sin andre (tredje) strake seier mot Vålerenga. Så fikk VIF fatt i en lillefinger og holdt på å ta med seg hele hånda. Men selv om det til slutt endte med en knepen ettmålseier i en høydramatisk kamp, er det ingen tvil om at Oilers er et lite hakk bedre enn iskrigerne i de fleste av spillets faser.

— Jeg synes vi spilte ganske bra i starten av kampen. Vi hadde full kontroll i første halvdel av oppgjøret, men så fikk vi et håpløst baklengsmål og det virket som om vi ble stresset i egen sone. Det dro vi med oss gjennom nesten helt til slutt, sier Oilers-back Henrik Solberg like etter kampslutt i DNB Arena.

Et heltent Oilers tok nemlig fullstendig kommandoen foran et like tent publikum i DNB Arena. Adrian Veideman sendte vertene i ledelsen 1-0 etter et strålende forarbeid av Tommy Kristiansen allerede etter fire minutters spill. Hjemmelaget la på til 2-0 ved Josh Soares i overtall bare halvannet minutt før pause.

Sveum ut på båre

Midtperioden fortsatte der den første sluttet, med totalt Oilers-dominans og en ny scoring etter 29 minutters spill, denne gangen signert Petter Røste Fossen til 3-0. Et stopp i spillet ga imidlertid Vålerenga sjansen til å ta en samling i bånn, og bare halvannet minutt senere reduserte VIF til 1-3. Like etterpå gikk Dennis Sveum ned for telling med det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Oilers-kapteinen måtte bæres av isen på båre, og vondt ble verre for vertene, som mistet totalt flyten.

Etter 34.51 reduserte Oslo-laget på nytt, og kampen var plutselig vidåpen. I den tredje og siste perioden viste likevel Oilers hvorfor de nå leder 2-0 i kamper i best av sju-serien mot VIF.

Ble stresset

De har for øyeblikket de beste backene, den heteste målvakten og de mest effektive løperne. De er sterkere, smartere og klokere, og de har den nødvendige tyngden og rutinen som skal til for å sikre en ny finalebillett.

— Jeg synes vi kan takle stress og motgang mye bedre. 3-0 skal være en trygg ledelse, men hver kamp lever sitt eget liv. Vi får imidlertid ikke et bedre utgangspunkt enn 2-0, og nå er det veldig viktig at vi tar vare på sjansen, sier Henrik Solberg, som håper at skaden til backkollega Dennis Sveum ikke er så ille som fryktet.

Etter 3-2-seieren kunne også Oilers-lege Morten Munkvik berolige fansen.

— Sveum har pådratt seg et kutt på baksiden av knehasen, og har sydd seks-sju sting. Det ser i utgangspunktet ut som en ganske overfladisk skade, men vi kan ikke si mer før han har vært til videre undersøkelser i morgen. Magefølelsen min når det gjelder videre deltakelse i sluttspillet er god, men jeg kan ikke si noe sikkert ennå, sier Munkvik til Aftenbladet.

Gjorde for mange feil

— Dennis er kapteinen vår og en veldig viktig spiller, så jeg håper virkelig vi får ham tilbake på isen snart, sier Henrik Solberg.

Det gjør også trener Petter Thoresen, som var en mellomfornøyd mann etter 3-2-seieren.

— Jeg synes det er skremmende å se hvordan vi falt sammen i egen sone i andre halvdel av kampen. Vi gjorde feil på feil med pucken og fikk Vålerenga midt i trynet. Likevel har vi skaffet oss et perfekt utgangspunkt. Nå gjelder det bare å utnytte hjemmefordelen, sier Thoresen.

Roser fjerderekka

Han er raus med rosen til lagets fjerderekke, og berømmer Martin Blakseth Huse, Petter Røste Fossen og Stian Høygård for innsatsen den siste tiden. I går sto de bak den kampavgjørende 3-0-scoringen midtveis i 2. periode, og særlig førstnevnte er også sterkt deltaktig i at Oilers nå står uten baklengmål på 16 undertall i semifinaleserien mot VIF.

— De spiller veldig solid for tiden, holder seg til planen og er lojale. Jeg er veldig imponert over den jobben de gjør, og særlig Blakseth Huse har imponert meg med arbeidsmoralen sin, sier Oilers-treneren.

Den kan komme godt med igjen allerede i morgen. Da venter et nytt møte med VIF i DNB Arena.