OTTAWA (aftenposten.no): Da Norge spilte seg til EM-finale i Sverige for to år siden, var det mange av de blå og gule på tribunen som heiet på Norge.

Når Pia Sundhages lag lørdag røk ut av VM med et klart 1-4-tap mot Tyskland, kunne man kanskje tro at mange på andre siden av grensen nå støtter det norske laget i resten av mesterskapet.

Men for svenskene kan norsk seier mot England i åttedelsfinalen bety et endelig punktum for drømmen om OL-deltagelse i Rio neste år.

Kun de tre beste europeiske lagene i VM får delta i de olympiske lekene neste år.

Ikke ekstra motivasjon

Tyskland er allerede videre, det samme blir Frankrike om de slår Sør Korea søndag. Dermed er Sverige avhengige av at hverken Norge eller Sveits slår enten England eller Canada (England er ikke aktuell for OL på grunn av at det er Storbritannia som deltar der).

  • Hvis spørsmålet er om jeg finner glede i å sende Sverige ut av OL, så er svaret nei, svarte Even Pellerud på et spørsmål fra en svensk journalist om det ville glede ham.

  • Jeg har mye respekt for Pia og hennes stab, de har et godt lag. Vi spiller ikke for å straffe Sverige. Uansett hvem som blir en del av OL-gruppen fra Europa, er målet å få med Norge der, utdypet han.

Forventer tøff motstand

Sundhage gjorde på sin pressekonferanse et poeng av at det i tilfelle blir første gang Sverige ikke deltar i en OL-turnering innen kvinnefotballen.

KAN KOMME TIL Å SLUTTE: Sveriges landslagssjef Pia Sundhage. Foto: AP Photo/Anne M. Peterson/NTB scanpix

Hun har selv kontrakt til etter Rio-OL, og har tidligere antydet at hun kanskje gir seg allerede nå om det ikke blir OL-tur. Det for at den nye treneren skal få tid til å jobbe med laget før Nederland-EM om to år.— Akkurat nå tenker jeg på laget som blir tvunget til å reise hjem, og hvordan vi skal ta hånd om dem. Så skal vi hjem til neste fotballkamp, det er planen, sa Sundhage.

Pellerud ville ikke avsløre hva han har funnet av svakheter hos mandagens motstander, men er klar på hva som er deres største styrker.

  • Det er et hardtarbeidende lag som prøver å spille et bra pasningsspill langs bakken. De har pasningssikre spillere bak og på midtbanen. Er du ikke godt organisert, er de gode nok til å straffe deg, sa han om det engelske laget.

Han og kaptein Trine Rønning sa at laget hadde et par avslappende dager etter sist gruppespillkamp, men at de fire siste dagene har vært fylt av gode og harde treningsøkter.