Vi visste at dette kunne bli en situasjon vi måtte håndtere, og har vært forberedt på at dette kunne bli utfallet, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud i NFFs pressemelding.

Hensyn til både klubblag, klubbytte og spillernes involvering på det norske A-landslaget er blant årsakene til at 23-åringene ikke blir med. Avgjørelsen er tatt «etter god dialog med alle involverte parter», heter det i pressemeldingen.

Landslagssjef Smerud har ledet U21-mannskapet til Norges første europamesterskap på 10 år. VG+ Sport og NRK sender mesterskapet som starter med Norge-Sveits torsdag 22. juni.

– Jørgen og Hugo er spillere som både har fortjent å være med i EM, og spillertyper med kvaliteter som laget hadde hatt god nytte av – både på og utenfor banen. Nå går denne historiske EM-muligheten til to andre talentfulle og spennende spillere, sier Smerud.

Vålerenga-spiss Seedy Jatta (20) og Joshua Kitolano (21) i Sparta Rotterdam blir erstatterne.

Både Bodø/Glimts Vetlesen og Celta Vigo-spiss Strand Larsen er med i A-landslagstroppen som skal møte Skottland og Kypros i løpet av den neste uken.

Vetlesen har den siste tiden vært koblet til Ronny Deilas nye klubb, Club Brügge. Midtbanespilleren står med tre scoringer og tre målgivende pasninger for serieleder Glimt så langt denne sesongen.