– Jeg tror jeg holdt på å svime av. Det var ikke forventet. Jeg tror ikke det er mange 2. divisjonsspillere som skal være med i EM. Det er artig. Jeg er i en lykkerus som gjør at jeg ikke skjønner hva jeg skal si, forteller Sandberg til VG bare minutter etter at landslagssjef Leif Gunnar Smerud offentliggjorde uttaket.

– Har du snakket med Smerud?

– Nei, ikke ennå. Så jeg gleder meg til forklaringen, sier trønderen og ler.

Smerud smiler da han får videreformidlet reaksjonen. Blant mange var Vålerengas Magnus Sjøeng forventet å få den tredje keeperplassen.

– He-he. Sandberg får en rolle som er litt spesiell. Vi har en ganske avklart keeperduo foran ham. Da vil vi ha en type som går til dette med en ekstra glede. Så har han 25 aldersbestemte landskamper og er kaptein for klubben sin. Jeg er veldig glad for at vi fikk med oss han, sier landslagssjefen til VG.

Les også: Stjerneskudd til U21-EM

2. divisjonskeeper. Rasmus Sandberg avbildet i aksjon for Stjørdals-Blink i treningskamp mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB

Allerede 12. juni skal Sandberg reise på samling med store profiler som Erik Botheim (Serie A), Jørgen Strand Larsen (LaLiga) og Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), som alle har vært med på A-landslaget til Norge.

22-åringen har tidligere vært i ungdomssystemet til Rosenborg og spilt for norske U-landslag, men de tre siste årene har vært preget av skader.

– Jeg tror det blir en stor opplevelse for min del, som er fra enkle Stjørdal. Jeg tror det er spillere fra topp fem-ligaer som er med i troppen? Det er ikke det samme som å være fra Stjørdalen ... Det er det ikke, sier Sandberg.

– Hva kan du bidra med?

– Jeg håper å bidra med godt humør, være litt ventil for gruppen og spre godt humør. Så er jeg ikke så «halvgæli» i mål. Jeg er også ganske god på straffer. Jeg tror jeg må være hentet inn som en joker, funderer 22-åringen.

TOK UT SANDBERG: Landslagssjef Leif Gunnar Smerud har tatt ut Sandberg og Jørgen Strand Larsen (bildet) til mesterskapet i Romania. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Foran 2.-divisjonskeeperen i køen er Leeds-målvakt Kristoffer Klaesson og LSKs Mads Christiansen.

– Jeg har hatt tre år med langtidsskader, men har vært tilbake i spill i litt over et halvt år nå. Jeg har i alle fall blitt god til å være i garderoben og spre god stemning.

– Hvordan har reaksjonene vært etter uttaket?

– Mobilen min er ganske «hot» nå. Det er mange som ringer meg, ler Sandberg, som torsdag vokter buret for Stjørdals-Blink i cupkampen mot Rosenborg.

Smerud forteller at U21-keepertrener Jonas Kolstad kjenner Sandberg fra tidligere U-landslag og at det var han som spilte trønderens navn inn. Sandberg kan også bli aktuell for spill. Spesielt hvis en avgjørende kamp går til straffesparkkonkurranse. I 2019 reddet Sandberg fire av fire straffer fra Wales for U18-landslaget.

– Spørsmålet er om jeg ikke tør å sette han inn da, men jeg må få sett ham før det. De to andre kan også redde straffer, men det er en X-faktor Sandberg har, sier Smerud og smiler.

Årets U21-EM arrangeres i Romania og Georgia. Norge spiller lagets tre innledende kamper i rumenske Cluj på følgende datoer:

22. juni: Sveits-Norge (CFR Cluj Stadium) 25. juni: Frankrike-Norge (CFR Cluj Stadium) 28. juni: Italia-Norge (Cluj Arena)

Finalen er på georgisk jord lørdag 8. juli.