STAVANGER (Aftenbladet): Som Aftenbladet gjennom flere artikler allerede har omtalt, finnes det en gruppering aksjonærer som ikke er fornøyde med valgkomiteens innstilling til det nye elitestyret i Viking. Denne grupperingen utgjør rundt 30-40 prosent av aksjene i Viking.

Aksjonærgruppen har gitt klar beskjed om at det ikke blir lett å gjennomføre den tiltrengte og planlagte emisjonen i år dersom elitestyret velges i samsvar med valgkomiteens innstilling.

Mandag er det generalforsamling i Viking, og det nye elitestyret skal etter planen opp på valg. Tanken bak å danne ett elitestyre var å samle klubben og framstå mer helhetlig. I dag har både medlemmene i Viking FK og aksjonærene (ASA) hvert sitt styre.

— Tiden ikke moden

I løpet av helgen har imidlertid denne aksjonærgrupperingen, med Ove Tveteraas i spissen, jobbet fram et forslag de vil presentere.

Kort fortalt kommer de til å foreslå at dagens struktur med to styrer fortsetter, og at generalforsamlingen går rett på avstemming på det forslaget.

Dette er også noe valgkomiteen tok høyde for kunne skje da de nylig sendte ut en redegjørelse etter at aksjonærenes misnøye ble kjent. I redegjørelsen står det:

"Valgkomiteene anbefaler derfor aksjonærene i ASA og medlemmene i F.K. om å stille seg bak innstillingen. Dersom det ikke er klima for ETT Viking basert på intensjonene som dagens styrer har vedtatt, er sannsynligvis konsekvensen at dagens styringsstruktur videreføres frem til støtte for en ny organisasjonsmodell har modnet frem".

— Vi mener tiden ikke er moden for å innføre dette elitestyret. Vårt forslag er derfor en fredelig løsning med tre vinnere, sier Ove Tveteraas på vegne av aksjonærgruppen. Selv eier han 4,1 prosent av aksjene i Viking.

Pose og sekk

Med tre vinnere mener Tveteraas at ett av valgkomiteens egne forslag blir vedtatt, Viking som klubb blir ikke stående i midten og at ASA-styret får ro til å fortsette sitt arbeid med årets emisjon og tilførsel av friske penger fra aksjonærene.

— Dette er en løsning som gir i pose og sekk, og hvor alle krefter som vil Viking vel får jobbe med det, legger Tveteraas til.

Vikings generalforsamling starter mandag klokken 09.00.