Mens Brann hadde en meget rolig lørdagsøkt på gresset på Nymark, med litt firkantspill og lek med ball, kjørte Åsane «hemmelig» formasjonstrening.

— Dette ønsker vi å ha for oss selv, jeg vil ikke si så mye mer om det. Vi vektlegger at dette vil være en spesiell fotballkamp for mange, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er enda mer tilbakeholden med opplysninger, og Brann-spillerne får ikke vite noe om morgendagens lagoppstilling eller taktikk før de samles på søndagens spillermøte.

— Laget blir et helt annet enn det vi stilte med mot Bryne, mer vil jeg ikke si. Dette er et lokaloppgjør og spillerne kjenner hverandre godt. Vi har i tillegg en mann ute med karantene (Erdin Demir, journ. anm), sier Nilsen.

— Forhåpentligvis holder de fleste med Åsane, og ikke Brann

Trenerkollegaene er imidlertid klare på en ting; dette blir krig. En kamp i kampen.

— Motivasjon slår alltid klasse, og Åsane vil i utgangspunktet alltid være mer motivert enn oss fordi det handler om å slå «storebror». Hvis vi har like lyst til å vinne som dem, tror jeg vi vil klare det. I OBOS-ligaen er premissene veldig enkle, du må være med på fighten som er der. Det er mye dueller, mye dødball, mye kriging, slåssing og springing. Hvis du tror du skal spille ut motstanderen i OBOS-ligaen, lykkes du ikke, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

HEMMELIG FORMASJONSTRENING: Åsane kjørte «hemmelig» formasjonstrening lørdag formiddag. Her er Niklas Lerpold (fra venstre), trener Kjetil Knutsen og assistenttrener Morten Røssland. Foto: Eskil Wie (arkivfoto)

For Åsane er det avgjørende at spillerne ikke kommer inn på banen med høye skuldre, tror trener Knutsen. Derfor har de jobbet spesielt med det mentale.— Mot Brann vil motivasjonen være der av seg selv. Det handler mer om å ufarliggjøre oppgjøret. Med fulle tribuner og en kamp som vil leve sitt eget liv, vil det være viktig for oss å komme godt i gang. Forhåpentligvis holder de fleste på Myrdal med Åsane og ikke Brann, sier Knutsen.

Mener resepten har vært god

Også Lars Arne Nilsen har viet mye av sin første tid i Brann til å fokusere på det mentale. Han er spent på å se om spillerne klarer å nullstille seg etter et tøft kampprogram og de siste seirene.

— Spillerne har hatt på seg ryggsekk og et enormt forventningspress. Det er kjekt å se at jeg har trykket på noen riktige knapper og at de har lyst til å lykkes igjen, sier Nilsen.

- Hva konkret har du gjort?

— Fått ned presset, og fokus over på at de må jobbe for hverandre og laget. Sørge for at de holder humøret oppe og ikke minst slåss marginene på vår side. Resepten har fungert godt, spesielt synes jeg vi leverte en meget god andre omgang mot Bryne. Det skal vi forsøke å gjenskape.

Åpent oppgjør

Åsane-trener Kjetil Knutsen mener Lars Arne Nilsen har gjort mye riktig på kort tid. Ikke minst er han spesielt oppmerksom på at omleggingen til 4-3-3 passer spillerne bedre.

— Det er noe vi selvfølgelig har tatt med i den taktiske vurderingen. Jeg synes også de viser at de har forstått at de må jobbe knallhardt for å vinne fotballkamper. Som lag og i måten de forsvarer seg på, står de mer samlet.

- Har de noen svake sider?

— Nei, egentlig vil jeg ikke si så mye om det. Laget er jevnt godt og er i ferd med å snu en periode med mange dårlige opplevelser. Det er et spennende bilde. For Åsane og lagene i OBOS ligaen er det veldig positivt at Brann er i denne divisjonen, men jeg håper og tror at de skal bli et topplag i Norge igjen. Jeg unner klubben å få det til, bare ikke i de to kampene mot oss, smiler Knutsen.

Den holdningen har Brann-trener Lars Arne Nilsen full respekt for.

— Vi reiser ikke til Myrdal for å «spille ball i hatt med Åsane» og vet at dette blir en steintøff kamp. Det er et helt åpent oppgjør som kan gå begge veier.