Politiet i Trondheim har i det siste sett en økende tendens til at noen Rosenborg-supportere og bortelag-fans «ønsker kontakt» med hverandre på kampdager.

— I bybildet har det utviklet seg en lei tendens vi ikke kommer til å tolerere mer. Supportergrupperingene ønsker kontakt med hverandre. Da oppstår det håndgemeng og slåssing, og da må vi være der og stå i mellom. Vi har vært greie i ganske lang tid, men nå er det nok, sier Håkon Jørgensen, politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til adressa.no.

Fredag skrev Adresseavisen at to Rosenborg-supportere er ilagt besøksforbud i forbindelse med Rosenborgs kamper etter 16.mai-møtet med Lillestrøm.

Nå venter en ny utfordring.

Sett denne om barnefotball?

— Kunne stengt en av pubene

Det er alltid en viss spenning mellom supporterne når Rosenborg og Molde møtes, og foran lørdagens storkamp på Lerkendal varmer de respektive supportergrupperinger opp på hver sin pub i Brattørgata i Trondheim sentrum.

Her holder RBK-supporterne til. Foto: Vegard Eggen/Adresseavisen

Rosenborg-supporternes faste tilholdssted er på Three Lions, mens Moldes tilreisende skal være på 3B.— Om pubene er nære hverandre sier det seg selv hva som kan skje. Nå er det bare 30 meter i mellom, poengterer Jørgensen.

— Selvfølgelig kan vi gå inn og pålegge eierne av den ene puben at de skal holde stengt. Men vi synes det er for galt. Det er tross alt inntektene deres dette, sier han.

Men det er nettopp det talsperson for Kjernen, Espen Viken, mener politiet burde gjort.

— Jeg synes ikke det er særlig klokt av politiet å legge opp til at supportergruppene er så nære hverandre. Det er ikke proaktivt fornuftig, sier han.

— I mitt hode kunne Molde-supporterne vært et annet sted. Det er ikke fordi jeg forventer at det skal bli bråk, men fordi det blir så tett. Det skal så lite til før noen går seg på noe tull. Det er unødvendig, sier Viken.

Sjekket ikke på forhånd

Leder for Molde-supporterne i Tornekrattet, Svein Erik Jenset, sier til adressa.no at de booket sitt sted for lenge siden.

— Det gjorde vi uten å vite hvor Rosenborg-supporterne holder til, sier han.

- Dere sjekket det ikke heller?

— Ærlig talt gjorde vi ikke det. Vi var på den samme puben for to år siden, og trivdes godt. Det var ingen problemer da, og en veldig trivelig plass å være på.

På andre siden av gaten skal Molde-supporterne være. Foto: Vegard Eggen/Adresseavisen

Jenset tror ikke det blir trøbbel i sentrum i forbindelse med kampen, og regner med at det blir roping og synging.

— Men det er voksne mennesker i begge leire. Vi får sette vår lit til indrejustisen, sier han.

Kaller Kjernen supersupportere

Håkon Jørgensen i politiet understreker at det ikke er farlig å gå på kamp, og at Rosenborg-supporterne oppfører seg eksemplarisk og fint når de er på Lerkendal. Han kaller Kjernen-medlemmene for «supersupportere».

— Helt klart den beste grupperingen i Norge. Men så er det enkelte individer som ikke er helt styrbare, som heller ikke lederne i Kjernen klarer å holde hånd om. Sånn er det bare.

Derfor må politiet bemanne opp når det kommer kamper med litt større rivalisering mellom lagenes supportere enn vanlig. Det gjelder når Lillestrøm, Vålerenga og Molde kommer på besøk.

— Vi setter inn litt mer mannskap enn til vanlige kamper, og er bestandig sentrert rundt der supporterne er, sier Jørgensen.

Kamp på tribunen

Toppkampen spilles på Lerkendal klokken 18. Da skal fansen virkelig være klar til dyst, lover Espen Viken i Kjernen.

— Vi har sagt at vi er best i Norge, og det får vi forsvare. Så skal vi jobbe videre med å bli best i Norden, sier han.

Dorsin legger opp:

Flere fotballsaker:

Sett denne om barnefotball?