Fredag gjorde Marcus Rashford det igjen - han scoret i en debut. Denne gangen for det engelske seniorlandslaget. Fredag gjorde Marcus Rashford det igjen - han scoret i en debut. Denne gangen for det engelske seniorlandslaget. Foto: Lee Smith, Reuters

Krever at Hodgson tar med stortalent til Frankrike: - Han må til EM

Britiske journalister er tydelige, og den engelske landslagssjefen innrømmer at Marcus Rashfords gjør valget vanskelig.

Fredag kveld gjorde 18 år gamle Marcus Rashford det igjen. Manchester United-talentet scoret i 138 sekunder inn i debuten for det engelske seniorlandslaget.

Tidligere i sesongen har han fått nettsus i debuten både i Premier League og Europa League. Med målet ble han den tredje yngste målscoreren i England-historien, kun bak Wayne Rooney og Michael Owen.

Etter en strålende debut mot Australia på Stadium of Light i Sunderland, tar flere til ordet for at Roy Hodgson må ta ut Rashford i Englands EM-tropp som offentliggjøres tirsdag.

Krever Rashford i EM

— Han må til EM nå. Det vet Roy Hodgson, skriver kommentator Dave Kidd i den britiske avisen Daily Mirror i sin spalte fredag kveld.

23 spillere skal få være med til Frankrike. På spissplass kjemper Rashford mot blant andre Jamie Vardy, Harry Kane, Daniel Sturridge og klubbkompis Wayne Rooney. Liverpool-spilleren Sturridge sliter med skade, mens Rooney den siste tiden har spilt dypere i banen. Det kan åpne opp for 18-åringen.

Ryggskade:

— Hvordan kan Hodgson ikke ta med Rashford til EM, når det er snakk om en unggutt som lengter etter å sette sitt preg på en stor turnering, spør Matt Lawton i Daily Mail.

Og at han nå får en tøff jobb med å plukke ut EM-troppen innrømmer Roy Hodgson selv.

- For en debut

— Jeg har frem til tirsdag på å bestemme meg. Jeg sa på pressekonferansen at Rashford ikke ville vært malplassert i noens tropp. Men jeg har vanskelige beslutninger og valg å gjøre, sier Hodgson til ESPN.

Det kan bli en travel sommer:

Han var, som resten av England, strålende fornøyd med Marcus Rashfords første kamp for fedrelandet.

— For en debut. Du spurte før kampen om jeg trodde han ville være klar eller i stand til å håndtere situasjonen, og jeg tror vi fikk et rungende ja på det spørsmålet, sier Hodgson.

England vant til slutt privatlandskampen mot Australia 2-1. Wayne Rooney økte ledelsen for hjemmelaget etter 56 minutter, da han banket ballen i nettaket etter pasning fra Raheem Sterling. Et kvarter før full tid reduserte Australia på et selvmål av Tottenham-spiller Eric Dier, men gjestene klarte aldri å utligne.

Flere fotballsaker: