KONTIOLAHTI: Sesongen har vært lang og to uker inne i de finske skoger går mot slutten for Johannes Thingnes Bø. Mesterskapet har vært strålende allerede. Det blir likevel ikke tid for ferie og skikkelig slå-ut-håret-feiring.

Sesongavslutningen først

Først skal 21-åringen fra Stryn en uke til Russland og verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk. Dit reiser de norske skiskytterne allerede tidlig mandag. Deretter er det strake veien til NM i Sirdal.

Og så er det endelig ferie. Man skulle tro at en som har tenkt skigåing og skyting tok litt ferie fra snøen. Ikke Johannes Thingnes Bø. Her er planene han har for feriemåneden april.

  • Til Trysil for å stå på og gå på ski sammen med barndomsvenner fra Stryn.

  • En uke ren ferie hjemme hos mor og far i Stryn.

  • Delta på Liertoppen skiskytterfestival sammen med sponsor.

  • Gå Skarverennet

— I siste halvdel av april blir det vel slik at jeg slapper helt av fra vintersporten, forteller den yngste av Bø-brødrene.

Har fortsatt et gullsug

Men akkurat denne fredag ettermiddagen på campingplassen i Joensuu er det fortsatt VM-alvor. Han har allerede vunnet gull under mesterskapet (sprinten lørdag i forrige uke).

Likevel er han ikke kvitt gullsuget. Lørdag ettermiddag er det stafett. Norge er favoritter og har det jevneste laget på startstreken.

Det var Norge under Ol i fjor. Men da sprakk Emil Hegle Svendsen på siste skyting.

— Revansjens time er kommet sier han. Det er selvfølgelig gullet vi tenker på. Det er jo stafetten som har vært det store målet for meg i dette VM, sier Bø.

Erfaring som teller

Han er ikke redd for å si at Norge er favoritter og de regnes som favoritter av alle eksperter. Ekspert er også Ole Einar Bjørndalen. Han har vært med å ta fem gull på stafetten i VM, i tillegg har han to stafettgull fra OL.

— Vi har et jevnt godt lag. Det er vår styrke.

Skal men dømme etter hva det norske laget presterte på 20 kilometeren torsdag, har han helt rett i det. De norske løperne hadde følgende plasseringer: Svendsen 2; Bjørndalen 5; Johannes Thingnes Bø 6; Tarjei Bø 25.