BEIJING (Aftenposten.no): Paul Tanui hadde planer om å slite ut Mo Farah før spurten på 10.000 meter. Kenyaneren visste at i en finish er det ingen som tar briten med somalisk bakgrunn.

Men Farah lot seg slett ikke slite ut slev om farten var høy. Faktisk var han så sprek at han selv tok føringen en runde før mål. Både Geoffrey Kamworor og Tanui prøvde seg på oppløpssiden, men ingen av kenyanerne kunne matche avslutningen til verdens beste langdistanseløper. Og amerikaneren Galen Rupp, som utgjorde det hvite innslaget i tetkampen, hadde som vanlig ingen spurt som holdt.

5000 meter også?

Med sin triumf i går forsvarte Farah VM-gullet fra Moskva for to år siden. Der vant han også 5000 meter, og mye tyder på at Farah, som også ble dobbelt OL-mester i London-OL, har formen inne til å ta gullet der også. Eller har du andre planer, Sindre Buraas?

Håpet for 5000-meterløperne er at en så sterk vinnertid som 27.01,13 kan ha kostet briten så mye at han er litt mørere når han kommer til 5000-finalen neste lørdag. Da har han også vært gjennom et forsøksheat.

Farah var i hardt vær tidligere i år da trener Alberto Salazar ble mistenkt for å ha brukt ulovlige metoder på sine løpere. Farah har hele tiden hevdet at han ikke har brukt doping, og er det noe VM ikke trenger, så er det flere dopingsaker.

Dessuten er ikke mistanke nok. Dopingjegerne må ha noe mer å Farah med.