Lukas David (25) er svært skuffet over at han ikke får fortsette i Oilers.

I går ble det klart at Stavanger-gutten Lukas David ikke får fortsette i Oilers. Det vekker sterke følelser hos 25-åringen.

— Jeg synes det er veldig tungt, og er kjempeskuffet og lei meg. Jeg fikk beskjeden av Pål Higson onsdag, men vi ble enige om å gi det noen dager på å synke inn før vi offentliggjorde beslutningen , sier Lukas David til Aftenbladet.

Etter 2012/13-sesongen valgte han å ta ett års pause fra hockeyen for å fullføre en mastergrad i London. Rundt juletider i fjor bestemte han seg for at han ville forsøke å gjøre comeback i Oilers, og tidlig i juni var han tilbake på trening sammen med resten av laget.

Fikk korttidskontrakt

I starten av juli ble det klart at David fikk en ny sjanse i Oilers-drakten da han signerte en korttidskontrakt med klubben ut oktober måned.

Til tross for at han gjorde sine saker svært bra i oppkjøringen og Champions Hockey League i starten av sesongen, tok det ikke lang tid før den rutinerte Stavanger-gutten sakte, men sikkert ble faset ut av et Oilers-lag med for mange løpere i troppen.

— Jeg er uenig og skuffet over den avgjørelsen klubben har tatt. Jeg hadde lyst til å bosette meg i Stavanger igjen og spille hockey for Oilers i mange år framover. Det var det som var hensikten med å gjøre comeback. Jeg har også fått gode sportslige tilbakemeldinger, og føler selv at jeg holder nivået og har prestert bra når jeg har fått sjansen. I tillegg er jeg en lokal spiller som ikke krever mye for å spille hockey, sier 25-åringen.

- Vanskelig situasjon

Han synes det er synd at Oilers velger minste motstands vei ved å kvitte seg med ham, men understreker at han ikke ønsker at det skal være noe ondt blod mellom ham og klubben.

— Det er selvfølgelig uheldig å ha for mange spillere i troppen, og det har nok hatt litt negative innvirkninger på hele laget og treningskvaliteten. Samtidig synes jeg klubben burde hatt et mer langsiktig og lokalt perspektiv. Jeg er skuffet over at klubben og organisasjonen tar dette valget og går for en enkel løsning, sier Lukas David.

Sportslig leder Pål Higson sier at beslutningen henger sammen med flere forhold.

— Da vi inngikk kontrakt med Lukas i sommer ble han den 16. løperen i troppen. Vi valgte derfor en løsning hvor vi kunne avslutte kontrakten innen utgangen av oktober. Å ha såpass mange spillere i troppen har dessverre vist seg å være en utfordring. Vi har for mange løpere som ønsker seg mer istid, og som må spille mer for å sikre den rette utviklingen. Antall spillere kombinert med veldig få skader har gjort denne øvelsen vanskelig, sier Higson til klubbens hjemmeside.

Ble historisk i DNB Arena

Ettersom kalenderen snart viser november måtte det tas et valg .

— Lukas har gitt oss mange år med gode opplevelser. Han har levert et viktig bidrag til tre norgesmesterskap for Oilers og har representert klubben på beste vis, både på og av isen, sier Higson.

Selv er Lukas David glad for alle de erfaringene han har høstet gjennom sine sju sesonger i klubben, helt siden han begynte å spille for Stavanger Oilers 2 i 2006/07-sesongen.

— Jeg har vært med på hele reisen og opplevd mye kjekt. Helt fra vi tapte mot Storhamar i NM-kvartfinalen to år på rad, til tre NM-gull og den første kampen i DNB Arena hvor jeg scoret det første målet i historien. Alt dette tar jeg med meg videre, og jeg er veldig glad for at jeg har fullført utdannelsen min og har en god arbeidsgiver i Wellbore som tilbyr meg en 100 prosent stilling. Derfor er det også vanskelig å angre på at jeg tok et friår fra hockeyen. Jeg sitter med en mastergrad og en trygg framtid, og lander mykere enn mange andre, sier løperen, som noterte seg for totalt 31 poeng på 61 kamper i serie- og sluttspill i sin siste hele Oilers-sesong i 2012/13. ## Legger opp

Nå legger den lokale spilleren skøytene på hylla, i en alder av 25 år.

— Slik situasjonen er nå er det helt uaktuelt for meg å gå til andre klubber. Jeg har sagt hele tiden at det fikk være Oilers eller ingenting. Det er selvfølgelig veldig vemodig og trist, for jeg hadde utrolig lyst til å fortsette hockeykarrieren. Det er kjipt at jeg havnet nederst i hierarkiet selv om jeg viste på isen at jeg fortsatt kunne prestere på samme nivå som for to år siden, sier David.

Fakta

Navn: Lukas Andersen David.

Født: 3. oktober 1989 (25 år).

Bosted: Stavanger.

Høyde/vekt: 181 cm / 86 kg.

Posisjon: Løper.

Tidligere klubb: Stavanger Oilers.

Kamper for Oilers totalt: 329 i serie, sluttspill og Europa.

Poeng for Oilers totalt: 97 (41 mål, 56 assists) i serie, sluttspill og Europa.