Dermed er den siste brikken på plass for et Oilers-lag som spiller den første kampen i mesterligaen 21. august.

— Vi er veldig fornøyde med å at Nick Plastino takket ja. Han er en høyrefattet back som har sin spisskompetanse i det offensive spillet. Plastino er akkurat den backtypen vi har vært på jakt etter, sier Oilers-direktør Pål Higson til Aftenbladet.

Nick Plastino er født i Canada, men har italiensk pass. Han har spilt flere VM-turneringer for det italienske landslaget og har de siste tre sesongene spilt sin klubbhockey i Sverige. I fjor spilte han i den svenske eliteserien for Örebro.

— Han var den beste backen i Allsvenskan for Karlskoga for to sesonger siden. Denne sesongen har han spilt i den svenske eliteserien, SHL, og gjort sine saker bra der. Plastino er en meget god offensiv back. Han er solid i alle spillets faser, men er kanskje aller best framover. Vi forventer at han skal komme inn og styre overtallspillet vårt. Det har han kvalitetene til. Dessuten er han høyrefattet. Det var noe vi så spesielt etter, forklarer Higson.

Bedre importer

Med signeringen av Nick Plastino er Oilers-troppen nå komplett. Klubben har fortsatt to plasser ledige på utlendingskvoten, men akter ikke å fylle disse - i hvert fall ikke på denne siden av nyttår.

— Vi har valgt å legge litt mer krutt i de fem utlendingene vi har hentet. Dessuten har vi hentet norske spillere som Tommy Kristiansen og Kristian Forsberg de siste par årene. Dette er norske spillere som gjør samme jobb som importene. Dersom Oilers på sikt skal lykkes i mesterligaen er klubben avhengig av at mange av rollene fylles av norske spillere som har vært her i lengre tid, sier Pål Higson - som er svært fornøyd med Oilers-troppen slik den framstår etter signeringen av Plastino.

— Vi har klart å skaffe oss spisskompetanse gjennom nye spillere, og har samtidig gode og solide rollespillere som håndterer å spille mot topp europeisk motstand, sier Higson.

David på kortidskontrakt

Verdt å merke seg er det også at Lukas David har signert en kortidskontrakt med Stavanger Oilers. Den varer ut oktober. David spilte ikke denne sesongen - han brukte året på skolegang i London - men er nå tilbake i Stavanger og ønsker å satse på ishockey igjen.

— Lukas David er en ung, god, lokal spiller som vi ønsker å se nærmere på. Han har trent godt i England og kommer til å være med oss framover. Han har gjort sine saker veldig bra for Oilers tidligere og er en spennende type, beskriver Higson.