Den tidligere Oilers-spilleren Lukas David er tilbake i Stavanger etter et års masterstudier i London. Nå klør 24-åringen etter å gjøre comeback for klubben i sitt hjerte.

— Jeg er ekstremt sugen på å spille for Oilers igjen. Jeg har trent med laget i halvannen uke nå, og kribler i hele kroppen. Jeg har holdt den fysiske formen ved like i England, men kun vært på is når jeg har vært hjemme på ferier, så jeg vil nok være litt rusten til å begynne med, sier David til Aftenbladet.

Snakket med Higson

Torsdag trente han på rulleski i Vikeså sammen med resten av laget. Stavanger-gutten håper at han får en skikkelig sjanse til å vise seg fram før klubben bestemmer om de vil tilby ham en ny kontrakt eller ikke. David valgte selv å gi seg i Oilers og forlate byen etter 2012/13-sesongen, men nå er han ferdig med studiene og mer motivert for å spille hockey enn på lenge.

— Jeg bestemte meg for at jeg ville prøve å gjøre comeback rundt juletider, og snakket med Pål Higson om det etter påske. Siden den gang har jeg trent 9-10 økter i uken for å være i god form til oppkjøringen, sier han.

Tok pause på topp

Og Oilers-direktør Pål Higson er ikke fremmed for å gi David en ny sjanse.

— Han kommer til å være med oss og trene en stund framover, så får vi ta en avgjørelse i løpet av sommeren, sier Pål Higson.

David leverte sin beste sesong for Oilers i 2012/13-sesongen da han gjorde 26 poeng på 44 kamper i grunnserien (13 mål og 13 assister) og 5 poeng på 17 kamper i sluttspillet (2 mål og 3 assister). Løperen fikk en stadig større rolle i laget de siste sesongene før han tok et hvileskjær, og fikk mye tillit og spilletid da Oilers tok sølv i serien og gull i NM-sluttspillet i 2012/13. ## Oilers eller ingenting

— Jeg har hatt mine år i klubben og vært med på mye. Målet mitt er vel å ”ta en CDA” (gjøre comeback som Christian Dahl-Andersen red.anm) og komme tilbake i storform. Jeg har spilt hockey siden jeg var tre år gammel, og føler at jeg har mye erfaring i forhold til alderen min. Jeg har også fått jobb i et firma i Tananger. På slutten av sesongen i 2013 spurte jeg meg selv om hockey var noe jeg drev med fordi jeg hadde veldig lyst eller bare fordi jeg alltid hadde gjort det. Nå vet jeg svaret. Det er dette jeg virkelig vil, og motivasjonen og gløden er større enn på lang tid. Jeg kjenner at jeg har mye å gi, og det er en deilig følelse, sier 24-åringen.

Samtidig som han spilte for Oilers tok han en bachelorgrad i økonomi- og administrasjon ved Universitetet i Stavanger på normal tid. I september fullfører han mastergraden i prosjektledelse fra London.

— Jeg har lyst til å spille hockey i flere år framover, men er også veldig klar for å bosette meg i Stavanger. Derfor blir det nok Oilers-spill eller ingenting, sier David.

Fakta

Navn: Lukas David.

Født: 3. oktober 1989 (24 år) i Danmark.

Bosted: Stavanger.

Høyde/vekt: 181 cm / 86 kg.

Posisjon: Løper.

Tidligere klubb: Stavanger Oilers.