Fotball3. August 2011TippeligaenBrann StadionBrann v Viking 3 -1Valon Berisha (L) , Christian Landu Landu (2R) og King Osei Gyan (R) , VikingDiego Gustavino (3R) , BrannFoto : Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport
Stavanger 20110828.Eliteserien fotball, Viking - Stabæk, Vikings King Osei Gyan og Åge Hareide etter eliteseriekampen mellom Viking og Stabæk på Viking Stadion søndag.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Foto: Ellingsen, Tommy

Dermed kan Viking begynne å se oppover på tabellen igjen. Med seieren over Stabæk har Åge Hareides menn nå ni poengs klaring ned til nedrykksstreken.

Og det var Viking som kom best i gang på eget gress. Kveldens første farlighet skapte de allerede etter seks minutters spill.

Et presist innlegg fra høyrekanten fant Erik Nevland foran mål, men Stabæk-keeper Jon Knudsen hadde få problemer med å stoppe spissveteranens løse og svakt plasserte heading.

Fire minutter senere var hjemmelaget på farten igjen. Yann-Erik de Lanlay viste god aggressivitet da han brøt et oppspill, jaget den løse ballen og kom seg fri på høyrekanten. Innlegget fant Trond Olsen , som fikk sin avslutning fra om lag 16-meter blokkert av Stabæk-forsvaret.

Og slik forløp egentlig kampens første ti minutter. Viking var det førende laget i regnværet i Jåttåvågen, men uten å spille seg fram til de virkelig store målsjansene. Stabæk, på sin side, viste prov på fint kombinasjonsspill, og spilte seg etter hvert inn som det førende laget i kampen.

Mikkel Diskerud, Johan Andersson og Pontus Farnerud kombinerte flott på 16 meter, men den siste stikkeren mot Torstein Andersen Aase ble litt for upresis etter 18 minutters spill. Og det var egentlig den eneste farligheten Stabæk hadde å by på før pause.

For selv om gjestene fra Bærum holdt initiativet en liten stund, gikk det ikke lang tid før Viking igjen festet det spillemessige grepet om kampen i omgangens andre halvdel.

Viking best

Erik Nevland viste litt av ferdighetene han besitter etter 26 minutter. Vikings nummer ti vendte elegant bort en forsvarer, men avslutningen ble blokkert.

Nærme var også nyankomne Trond Olsen da han svingte et hjørnespark direkte i tverrliggeren etter 31 minutter. For øvrig en av flere gode dødballer signert Olsens presise venstrebein før pause.

Danielsen inn

Åge Hareide tok grep og byttet en uvanlig lite aktiv Christian Landu Landu med André Danielsen i pausen. Det bidro til å skape mer fart og trykk i Vikings spill. Riktignok uteble de store sjansene i minuttene etter hvilen, men Viking viste tydelig at de ville mer enn Stabæk.

Utover i omgangen fikk Viking flere gode overgangsmuligheter, men både Trond Olsen og Valon Berisha ble for upresise og misbrukte sjansene.

Gyan avgjorde

Det måtte nemlig et herlig skudd fra King Osei Gyan til for å bryte nullen på Viking stadion. 72 minutter var spilt da ghaneseren ladet høyrefoten på 16 meters hold. Landslagsuttatte Jon Knudsen kunne ikke stoppe Gyans volleyskudd, som føk inn i Stabæk-keeperens høyre hjørne.

Viking tok en fortjent 1-0-ledelse i det tiltakende regnværet i Stavanger.

Mot slutten kom Stabæk noe mer med, slik normalen jo er for et lag som ligger under, men de for dagen hvitkledde gjestene skapte ingen store sjanser foran Rune Almenning Jarstein i sluttminuttene.

Dermed vant Viking 1-0 i det som på ingen måte var noen stor forestilling på Viking stadion.