Sir Alex Ferguson var på kokepunktet da han ble intervjuet etter Manchester Uniteds tap for Chelsea tirsdag. I en kamp der dommer Martin Atkinson fikk mer oppmerksomhet enn dommere flest, var ikke Ferguson nådig i karakteristikken.

Svak og urettferdig

— Du håper på en sterk dommer i slike kamper. Det var en diger kamp for begge klubber. Du vil ha en rettferdig dommer, eller en sterk dommer i det minste, og det fikk vi ikke. Jeg vet ikke hvorfor han fikk tildelt kampen. Jeg må si at da jeg så hvem dommeren var så fryktet jeg dette. Jeg fryktet det verste, sa Ferguson på direktesendt tv.

Og det kan straffe seg.

For det engelske fotballforbundet FA skal nå ta stilling til om Ferguson fortjener straff for sine uttalelser. Hovedproblemet, slik dommerforeningen i England ser det, er at Ferguson sår tvil om Atkinsons integritet, og at United-manageren sier han tvilte på fair behandling også før kampstart, skriver soccernet.com.

Omdiskuterte avgjørelser

I en kamp der United-kaptein Nemanja Vidic ble utvist, Chelsea fikk en svært omdiskutert straffe og målscorer David Luiz burde vært utvist kan United-manageren sitte igjen med svarte-Per.

Dersom FA mener han har gått over streken kan Ferguson få to kampers karantene. Han har allerede en dom hengende over seg fra 2009, der han hevdet at dommer Alan Wiley var for utrent til å dømme i Premier League. I verste fall kan Ferguson nå måtte se fire av Uniteds kamper fra tribunen.

Blir han ilagt karantene vil søndagens viktige kamp mot Liverpool uansett ikke bli rammet. Sannsynligvis vil FA-cupmøtet med Arsenal bli skottens første kamp på tribuneplass.

Nytt stopperpar mot Liverpool

Wes Brown har bare startet to kamper for Manchester United denne sesongen. Mot Liverpool søndag kastes han inn i midtforsvaret sammen med Chris Smalling.

Rio Ferdinand sliter med skade, mens Nemanja Vidic soner etter det røde kortet mot Chelsea.

– Jeg tror ikke Rio blir klar til Liverpool-kampen. Wes Brown tar hans plass. Han har mye erfaring, sier Ferguson.

Brown har spilt svært lite denne sesongen. Chris Smalling har være foretrukket når Ferdinand eller Vidic har manglet.