Chelsea's Frank Lampard (R) scores a penalty against Manchester United during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge in London March 1, 2011 . REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: STEFAN WERMUTH

En scoring av Wayne Rooney halvtimen ut i første omgang kunne langt på vei ha avgjort gullkampen i Premier League, men Chelsea nekter å gi opp før det er matematisk umulig.

Hjemme på Stamford Bridge snudde londonlaget kampen i annen omgang. Nyinnkjøpe David Luiz beviste at han behersker mer enn kompromissløse taklinger. Utligningen på halvvolley i det 53. minutt var akkurat det Chelsea trengte for å få tilbake optimismen etter kalddusjen før pause.

Drøyt ti minutter før slutt påførte Frank Lampard Manchester United enda mer smerte. Fra ellevemetersmerket dundret han inn det avgjørende målet på en omdiskutert straffe. Chelseas Juri Zhirko falt lett i nærkamp med Chris Smalling, men dommer Martin Atkinson mente at det var nok kontakt mellom spillerne for å blåse.

– Om du lurer på hva som endret seg etter pause: Dommeravgjørelsene endret kampen. Han blåste mot oss hele veien, og det er tredje kamp på rad mot Chelsea dommeren avgjør kampen til deres fordel , sa Manchester United-manager Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen, ifølge NTB.

(Artikkelen fortsetter)

Sinte Manchester United-spillere omringer dommer Martin Atkinson. (Foto: Digitalsport)

Med seieren klatrer Chelsea til fjerdeplass, 12 poeng bak serielederen fra Old Trafford. Arsenal på annenplass er fire poeng bak United. London-duoen har én kamp til gode på Manchester-laget.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake. For å slå Manchester United, må man holde hodet kaldt og gjøre sitt beste. Vi gjorde en god kamp i dag, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti som langt på vei var enig med at hjemmelaget hadde dommeren på sin side.

Karantene

Manchester United-stopper Nemanja Vidic ble utvist på overtid. Det betyr at serberen må stå over Uniteds ligamøte med Liverpool søndag.

Målscorer David Luiz var samtidig heldig som slapp å se rødt. På stillingen 1-1 meide han ned Wayne Rooney, en takling mange mener burde gitt portugiseren et nytt gult kort for kvelden.