Ruud så ut til å tape finalen mot Carlos Taberner i annet sett, men slo knallhardt tilbake.

I siste sett var tennistalentet overlegen og vant hele 6-0 mot den unge spanjolen. Ruud tok dermed sin første internasjonale tenniseier i seniorklassen.

Aftenposten snakket med en stolt pappa Christian like etter seieren.

— Det er klart jeg er det. Han fortsetter å overraske meg, han gjør det. At han klarer å vinne en av disse turneringene så tidlig på året overrasker meg litt, sier Ruud.

Krafitg byks på verdensrankingen

Med seieren klatrer spilleren som ved nyttår var ranket som verdens beste junior, opp rundt 300 plasser på seniorrankingen. Christian Ruud tror sønnen vil havne på 800-tallet etter seieren.

— Men etter hvert så trenger du flere og flere slike seirer for å klatre høyere, sier han.

Målet for sesongen er å havne blant de 500 beste på seniorrankingen, og samtidig vinne en av Grand Slam-turneringene for juniorer. Det viktigste er uansett den langsiktige planen som skal ta han opp til verdenstoppen til slutt.

— Han skal spille åtte-ti slike turneringer i år, og så får han prøvd seg på noen litt større, sier Ruud.

Den norske unggutten startet særdeles dårlig i finalen og tapte 2-6 i første sett mot spanske Taberner.

I annet sett lå nordmannen under 3-5, men tok tre strake poeng, før Taberner sikret tiebreak. Tiebreaket ble svært jevnt og avgjørelsen falt ikke før det 24. poenget. Ruud vant kampen om det sjuende poenget med 13-11 og sikret et nytt sett.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: