Spanske Carla Suarez Navarro hjelper ballgutten av banen etter at gutten besvimte på grunn av heten under kampen mellom Navarro og Viktorija Golubic. Foto: Brandon Malone, Reuters

Tennisturneringen Australian Open åpnet mandag, og det var opp mot 40 steikende varmegrader i Melbourne.

En ballgutt besvimte under en kamp, mens en annen trengte hjelp for å komme seg i skyggen.

Spillerne bruker enhver pause til å prøve å kjøle seg ned.

– Du må være klar for det som kommer her. Været er uforutsigbart. De kaller byen for den med fire årstider om dagen, sier den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic.

En mann avkjøler seg selv og sin sønn under første dag av Australian Open i Melbourne. Foto: Thomas Peter, Reuters

Heldigvis er det «bare» meldt om 32 grader tirsdagen, ifølge Herald Sun. Utover i uken ventes temperaturen å ligge midt på 20-tallet.

Sjokktap for dansk yndling

1. runde startet med sensasjonelt tap for Caroline Wozniacki. Den danske tennisyndlingen tapte 1-2 i sett mot Julia Putintseva fra Kasakhstan.

Wozniacki, som tidligere har vært verdensener, tapte overraskende mot Putintseva i stekende varme i Melbourne. Den kasakhstanske jenta er ranket som nummer 76 i verden.

Danske Caroline Wozniacki under sin åpningskamp mot Julia Putintseva fra Kasakhstan i Australian Open mandag. Foto: Tyrone Siu, Reuters

– Jeg skulle avgjort kampen etter to sett. Det er det ingen tvil om. Det er virkelig frustrerende å sitte her nå. Det er en dårlig start på sesongen, spesielt fordi jeg føler jeg har gjort det bra på trening og forberedt meg ordentlig. Det er skuffende, sa dansken på pressekonferansen etter kampen.

Serena jakter Graf

Verdensener Serena Williams vant i to strake sett mot italienske Camila Giorgi i første runde av Grand Slam-turneringen. Den amerikanske 34-åringen vant med settsifrene 6-4, 7-5. Williams har knapt spilt turneringstennis siden september på grunn av en kneskade, men brukte likevel kun 45 minutter å slå Giorgi.

– Jeg har ikke spilt på en stund, så det var godt å komme seg gjennom første runde. Jeg holdt meg rolig hele kampen. Kneet føles bra, sa Williams etter kampen.

Spanske Carla Suarez Navarro prøver å avkjøle seg under en pause i kampen mot Viktorija Golubic fra Sveits. Foto: Aaron Favila, AP

Williams jakter sin 22. Grand Slam-tittel. Da vil hun i så fall tangere Steffi Graf. Deretter er Margaret Courts rekord på 24 singelseirer det neste åpenbare målet.

Enkelt for Djokovic og Federer

I herreklassen ble det enkel match for verdensener Novak Djokovic. Han vant 3-0 i sett mot sørkoreanske Chung Hyeon. Verdenseneren brukte under to timer på å vinne med settsifrene 6-3, 6-2, 6-4. 28-åringen har vunnet turneringen fem ganger tidligere og er regjerende mester.

Sveitserem Roger Federer startet sin 17. Australian Open med å feie georgiske Nikoloz Basilasjvili av banen med settsifrene 6-2, 6-1, 6-2. I annen runde venter ukraineren Aleksander Dolgopolov.

– Det var en god kamp. Jeg er veldig fornøyd med spillet. Det gir meg nødvendig selvtillit, for spillet har ikke vært helt på plass så langt i år, sa Federer.

Serbiske Novak Djokovic kjøler seg ned i en pause under 1.-rundekampen mot sørkoreanske Hyeon Chung i Australian Open mandag. Foto: Jason Reed, Reuters

Ellers ble åpningsdagen preget av nyheten om at 16 aktive tennisprofiler, flere av dem Grand Slam-vinnere, har vært involvert i en større kampfiksingsetterforskning, ifølge dokumenter BBC og Buzzfeed har fått tilgang til.Novak Djokovic erkjente mandag at han i 2007 ble tilbudt penger for å tape en kamp i St. Petersburg.

– Jeg ble ikke kontaktet direkte, men gjennom folk som jobbet med meg på det tidspunktet. Selvfølgelig avslo vi med en gang. Det ble ikke engang forelagt meg direkte. Det ble ingenting ut av det, sa Djokovic.

(Bergens Tidende/NTB)