Søndag slapp BBC og Buzzfeed nyheten om omfattende kampfiksing i internasjonal tennis. Opplysningene har sendt sjokkbølger gjennom tennisverden, og mandag måtte Djokovic svare for seg etter førsterundeseieren mot sørkoreanske Chung Hyeon.

Han forsøkte å dysse ned sakens størrelse, men erkjente samtidig at han i 2007 ble tilbudt penger for å tape en kamp i St. Petersburg.

Bakgrunn:

— Jeg ble ikke kontaktet direkte, men gjennom folk som jobbet med meg på det tidspunktet. Selvfølgelig avslo vi med en gang. Det ble ikke engang forelagt meg direkte. Det ble ingenting ut av det, sa Djokovic.

— Dessverre var det rykter på den tiden om personer som snek seg rundt. De ble tatt hånd om. I løpet av de siste seks, sju årene har jeg ikke hørt om noe lignende. Personlig har jeg aldri blitt kontaktet direkte, så jeg har ikke noe mer å si om det, fortsatte serberen.

Ikke navngitt

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Djokovic ha blitt tilbudt 200.000 dollar (ca. 1,8 mill. kroner) for å tape kampen.

— At de tok kontakt gjorde at jeg følte meg forferdelig, for jeg ønsket ikke å bli koblet med disse tingene. Noen kaller det en mulighet, men for meg er det usportslig - og for å være ærlig, en kriminell handling innen idretten, sa 28-åringen.

Verken BBC eller Buzzfeed har navngitt noen av spillerne, men skriver at åtte av de involverte deltar i Australian Open.

De hemmelige dokumentene avslører mistanker om utbredt rigging av kamper på toppnivå. Spillerne i kjernen på 16 topputøvere, som alle har vært rangert blant de 50 beste i verden, har fått fortsette å konkurrere.

Sponsor

Fjorårsvinneren av Australian Open la til at han synes det var på kanten at et bettingselskap var hovedsponsor for turneringen i Melbourne. Valget av sponsor har skapt diskusjon blant enkelte i miljøet.

— Det er en knivsegg. Jeg synes det er på kanten, sa han.

— En av grunnene til at tennis er en så populær idrett, er fordi den alltid har verdsatt integriteten, fortsatte Djokovic. (©NTB)