Det 17 år gamle tennistalentet vant med knusende 6-1, 6-1 over toppseedede Kamil Majchrzak i semifinalen i en Futures-turnering i Spania.

Motstanderen er inne blant de 300 beste på verdensrankingen, men han hadde lite å stille opp mot det norske 17-årige stortalentet fredag.

– Det var kanskje litt lettere enn jeg forventet. Jeg hadde ingen forventninger om å vinne, sier Ruud til Budstikka.

Tidligere i turneringen har Ruud slått den spanske trioen Marcos Giraldi, Albert Alcaraz og Mario Vilella. Alcaraz var 5.-seedet i turneringen.

Motstander i lørdagens finale blir spanske Carlos Taberner, som Ruud har spilt mot flere ganger tidligere. De to har også trent sammen.

– På papiret er det en lettere kamp enn i dag, men han er god. Så det er bare å forberede seg på en en ny tøff kamp, sier Ruud.

Bærumsgutten har deltatt i to andre Futures-turneringer i Spania i det siste, men røk da ut i første runde. Etter sin sterke innsats i Paguera slipper han kvalifisering til den neste turneringen i Murcia kommende uke.

Ruud gikk ved årsskiftet til topps på verdensrankingen for juniorer.

PS! 17-åringen har allerede sikret seg 10 ATP-poeng og vil dermed klatre på verdensrankingen. Vinner han finalen lørdag, får han med seg 18 ATP-poeng.