Lionel Messi ristet av seg nyresteinsproblemene og scoret det første målet da Barcelona knuste River Plate 3-0 i finalen i klubb-VM i fotball søndag.

Barcelona ble dermed første klubb som har vunnet turneringen tre ganger. Hele 15.000 argentinere hadde reist til Japan for å heie på River Plate i kamp mot landets beste fotballspiller, men det ga knockoutseier til Messi.

FRISKMELDT: Lionel Messi i kamp med River Plate-spiller Eder Balanta. Foto: Reuters / Toru Hanai Livepic/NTB scanpix

I det 36. minutt scoret han med en elegant avslutning etter at Neymar hadde lagt ballen til rette for ham etter et innlagg fra Dani Alves.Turneringens store spiller var derimot Luis Suárez. Uruguayaneren scoret to ganger til, etter å ha gjort hattrick i 3-0-seieren mot Guangzhou Evergrande i semifinalen.

Neymar var i likhet med Messi usikker helt fram til kampdagen, men brasilianeren spilte også og la opp til det første og det siste målet.

Offervilje

— Leo og Neymar ville spille for enhver pris. Det viser hvilken offervilje det er i denne gruppen. Vi kom hit for å vinne tittelen, og det var viktig å få jobben gjort, sa Suárez.

— Vi holdt roen og spilte vårt spill inntill Leo scoret ledermålet. Det var ikke så viktig at jeg scoret, bare at vi får løfte trofeet.

Barcelona-keeper Claudio Bravo var tilskuer det meste av kampen, men han sto for en akrobatisk redning som nektet River Plate-innbytter Gonzalo Martinez et trøstemål sju minutter før slutt.

Barcelona vant klubb-VM også i 2009 og 2011. Messi har scoret i alle tre finaler. Den spanske storklubben tok sin femte tittel i kalenderåret, etter den spanske serien og cupen, mesterligaen og den europeiske supercupen.

Japansk bronse

Klubb-VM samler de fem kontinentale mesterlagene samt vertsnasjonens mesterlag. Sanfrecce Hiroshima, som representerte Japan, vendte 0-1 til 2-1-seier over Asias mesterligavinner Guangzhou Evergrande i bronsekampen.

Brasilianere scoret målene. Paulinho ga kineserne ledelsen, men Douglas vendte kampen med to mål i annen omgang.

— Vi har spilt seks kamper de to siste ukene. Dette laget tåler store belastninger, sa Hiroshima-trener Hajime Moriyasu.

Luiz Felipe Scolaris Guangzhou var klar favoritt, men skuffet sine tilhengere.

— Fysisk og teknisk var Hiroshima best og fortjente å vinne, medga Scolari.