Roeren Olaf Tufte la fredag kveld ut et noe merkelig bilde på Twitter. Vi måtte ringe og spørre hva dette var for noe.

— Det er kopper jeg bruker for å bli kvitt stivhet i muskulaturen. Det skyldes jo trening og høy belastning. Da blir det litt rare behandlinger. Noen ganger er det kopper, andre ganger teip, sier Tufte på telefon fra Livigno i Italia.

Håper på OL-billett

Olaf Tufte er på treningssamling i Italia. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Der er han for tiden på samling og lader opp til VM i roing i franske Aiguebelette om fire uker. Verdensmesterskapet er også kvalifisering for OL. — Målsettingen i VM er å komme seg til finale i singlesculler og kvalifisere meg for OL, sier Tufte til Bergens Tidende.

Tufte er 39 år gammel. Han har vunnet to OL-gull i singlesculler, i Aten i 2004 og i Beijing fire år senere. Han har også VM-gull i singlesculler fra 2001 og 2003. Han vil være 40 år under OL i Rio de Janeiro neste sommer.

Færre treningstimer

Til NTB i mai fortalte Tufte at han skulle tilbake i verdenstoppen ved hjelp av mer kvalitet og færre treningstimer.

Tufte, som av flere blir sett på som en av Norges råeste idrettsutøvere, legger nå opp til å trene rundt 1000 timer i året. Det er fortsatt et eventyrlig høyt tall, men noe mindre enn de 1200 timene han la ned tidligere i karrieren.

— Målet er å være med i singelsculler-finalene, kvalifisere meg for Rio-OL og finne tilbake til de gode prestasjonene jeg har vist før.