ÅRUNGEN: Under Norges-cupen på Årungen utklasset de to lettvekterne samtlige dobbeltscullere, inkludert den antatt beste båten, med Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Broch, samt superveteranen Olaf Tufte og makker Bjørn Jostein Singstad.

Strandli/Brun var 4,4 sekunder foran Tufte/Singstad i mål og hele 12,6 sekunder bedre enn Skulstad Hoff/Borch.

  • Resultatene i helgens åpningsregatta kom kanskje overraskende for noen, men ikke for Kristoffer og meg. Vi har trent godt og målbevisst i hele vinter, men det var likevel flott å få en slik bekreftelse, sier Are Strandli til Aftenbladet.

26-åringen og Kristoffer Brun ble verdensmestere i lettvekt i 2013, mens det i fjor ble bronsemedaljer i en rekordjevn VM-finale. I år vil Strandli/Brun svært gjerne stå øverst på seierspallen i både EM og VM.

  • Det er rart med det, når du først har fått smaken av gull oppleves bronse som en liten nedtur. Samtidig var VM-finalen i fjor rekordjevn, og vi rodde på den beste tiden vi noen gang har oppnådd. Når vi under årets sesongstart fikk vi gode svar midt i en tung treningsperiode, gir det optimisme for resten av sesongen. Brorparten av våre utenlandske rivaler har allerede konkurrert i flere uker, og vi vet vi har mer å gå på enn dem, sier Strandli.

Skifter ikke klasse

Da Rolf Thorsen og Alf Hansen regjerte i dobbeltsculleren på 80-tallet, ble det sagt at en lettvekter fikk godkjent om den havnet 15 sekunder bak tungvekterne. Sist helg slo Strandli/Brun de norske tungvekterne Skulstad Hoff/Borch men nesten samme margin.

— Vi er selvfølgelig svært fornøyd med det, ikke minst fordi det blåste på Årungen, og det favoriserer normalt tyngre roere, kommenterer Strandli.

Han avviser imidlertid alle spekulasjoner om å skifte fra lettvekt til tungvekt.

  • Nei, det er ikke aktuelt. Kristoffer og jeg ser på vektpiningen som en ekstra utfordring. Det er også bra at Norge har to båter i store mesterskap, sier han.

I lettvekt skal snittvekten i båten skal være på 70 kg. Den tyngste kan veie 72,5 kg, men da må den letteste ikke veie mer enn 67,5. ## Har fått sponsor

Denne vinteren har Are Strandli og makker Brun vært på høydeleirer i både Sierra Nevada (Spania) og Seiser Alm (Italia), samt to roleirer i Portugal. De siste ukene har duoen tilbrakt på Årungen, og skal trene hardt på nasjonalarenaen nesten helt fram til EM i polske Poznan i slutten av mai. Så kommer verdenscupregattaer i Varese (Italia) i juni og Luzern (Sveits) i juli. VM arrangeres i franske Aiguebelette fra 30. august til 6. september.

  • Akkurat nå er heg heltidsroer. I tillegg til A-stipendet fra Olympiatoppen (120.000 kroner per år) har Kristoffer og jeg sikret oss en sponsoravtale med et norsk rederi. Det gjør at vi nå kan leve av roingen. Sist høst hadde jeg likevel en deltidsjobb i en investeringsbank et par dager i uka. Det var veldig givende, og jeg ser for meg det samme etter denne sesongen, sier Are Strandli