Et lekkert forarbeid av Yaya Touré ga Manchester City tre svært viktige poeng i toppen av Premier League. Men 2-1-seieren over Swansea lørdag var ikke spesielt overbevisende.

– De tre poengene var veldig viktige – viktigere enn måten vi spilte på, sa City-manager Manuel Pellegrini etter kampen, ifølge BBC.

Etter 90 spilte minutter hamret innbytter Bafetimbi Gomis inn 1-1-scoringen for Swansea. I et minutts tid så det ut til å ende med en liten opptur for de hvitkledde, men Touré ville det annerledes. Med tre spillere rundt seg driblet han seg inn i 16-meteren før han gikk for skuddet. Ballen gikk via ryggen til unggutt Kelechi Iheanacho og i lengste hjørne.

Skadeproblemer

City ble utspilt mot Stoke i forrige serierunde. De lyseblå har nå slått tilbake med lørdagens seier, samt 4-2-seier mot Borussia Mönchengladbach i mesterligaen på tirsdag. En seier som plasserte dem øverst i sin gruppe før åttendedelsfinalene trekkes.

– Jeg visste det ville bli vanskelig fordi vi hadde tre eller fire spillere som ikke ble klare etter den forrige kampen, sa Pellegrini.

Aleksandar Kolarov og Kevin De Bruyne startet på benken for City. I tillegg var spillere som Vincent Kompany og Sergio Agüero fortsatt utilgjengelige på grunn av skade.

– Nå har vi en uke på å komme oss. Vi har spilt for mange kamper med bare 13 eller 14 spillere, presiserte Pellegrini.

Ny sjef

Etter 26 minutter headet tidligere Swansea-spiller Wilfried Bony inn kampens første mål. Det var hans femte mål de på de siste fire kampene mellom disse lagene. Tre av målene har kommet som Swansea-spiller.

Det er en spiller midlertidig manager Alan Curtis kunne trengt nå. På 16 kamper har Swansea kun scoret 15 mål. Scoringene er fordelt på fire spillere.

Onsdag ble manager Gary Monk sparket. Curtis har hovedansvaret til en permanent manager er på plass. Waliserne står nå med seks kamper på rad i Premier League uten seier.

Stoke ned på jorda

Stokes overraskende 2-0-seier mot Manchester City forrige helg ble ikke fulgt opp. Lørdag ble det 0-0 mot skadeplagede West Ham.

Marko Arnautovic scoret begge målene da Stoke sjokkerte alle og slo City 2-0. Lørdag var det kun tverrliggeren som sto i veien for nok et mål.

West Ham hadde også en avslutning i metallet. Sju minutter før slutt kunne Mauro Zárate sikret tre etterlengtede poeng, men skuddet fra 16 meter gikk i stolpen.

West Ham har nå seks strake kamper i Premier League uten seier. London-klubben har ikke vunnet siden suksessignering Dimitri Payet ble skadd mot Everton tidligere i høst.

Manager Slaven Bilic har siden det fått enda flere navn på skadelisten. Forsvarer Winston Reid og angriper Victor Moses er de siste som har føyet seg inn i rekken med skader. Det bekymrer nok Bilic før det tøffe juleprogrammet.

Southampton-nedturen fortsetter

Yohan Cabaye ble kampens eneste målscorer da Crystal Palace slo Southampton 1-0. Cabayes scoring kom etter nydelig forarbeid av ving Yannick Bolasie. Han dro seg forbi José Fonte på høyresiden før han slo hardt inn foran mål. Der hadde Cabaye en enkel jobb med å bredside ballen i mål fra to meter.

Angriper Shane Long kunne reddet uavgjort for Southampton på overtid, men en flott beinparade av Wayne Hennessey gjorde at alle poengene ble igjen i London.

Dermed står Southampton med fem kamper på rad uten seier. Tre strake tap før en skuffende uavgjort mot bunnlaget Aston Villa var opptakten til lørdagens tap.