Everton scoret kun én gang etter en første omgang med et hav av sjanser. Det utnyttet Norwich etter pause med utligning – og kunne fort ha stukket av med alle poengene da lagene spilte 1-1 lørdag.

Romelu Lukaku fortsatte sin scoringsform med mål i sin sjette Premier League-kamp på rad. Målet kom etter et nydelig innlegg av formspiller Gerard Deulofeu. Innlegget hans traff Lukaku på bakre stolpe, som enkelt headet inn ledelse etter et snaut kvarter.

Resten av omgangen handlet stort sett om Everton.

Sjansesløseri

Arouna Koné, Lukaku og Leighton Baines kunne alle økt ledelsen før pause.

Nærmest var Baines da han klinket ballen i stangen med høyrebeinet.

– Det gikk helt åpenbart ikke vår vei i første omgang, sa Norwich-keeper Declan Rudd til BT Sport.

– Vi hadde kontroll, vi scoret målet og hadde nok sjanser til å avgjøre kampen på det tidspunktet, sa Everton-manager Roberto Martínez.

Det maktet de blåkledde ikke.

Etter hvilen gikk Alexander Tettey og Norwich raskt ut av startblokkene. Wes Hoolahan utlignet bare to minutter ut i annen omgang.

Norwich fornøyd

20 minutter før slutt bommet Norwich-spiss Cameron Jerome på en gigantisk mulighet da han avsluttet over upresset fra seks meter.

Begge lag produserte sjanser det siste kvarteret. Ingen flere scoringer betyr at Norwich tok sitt femte poeng på de siste åtte kampene – takket være en sterk annen omgang.

– Ingen ting endret seg taktisk, men gløden og innsatsen endret seg i annen omgang. Det gjorde forskjellen, oppsummerte en fornøyd Norwich-sjef Alex Neil.

Everton er ubeseiret de siste seks kampene i Premier League. De tre siste har endt med uavgjort.