Alexander Almvik, Odd-supporter

«Odd er sjanseløse, og vil helt sikkert bli knust». Tro om igjen!Det sies at Dortmund kommer fra en helt annen planet, og har et prestasjonsnivå som knuser ethvert norsk lag tusen av hundre ganger. Ethvert sammenlagtresultat hvor Dortmund vinner med mindre enn seks mål vil i manges øyne være et sjokk, og samtidig nærmest en umulighet.

LES MER: Flere innlegg fra Aftenposten Supporter

Men jeg tror majoriteten tar feil.

Større undre har skjedd

Det er flere årsaker til at jeg tror Odd har en større mulighet enn majoriteten påstår. For det første så har det skjedd større undre før. Aller best vet vi nordmenn at Brasil aldri har slått Norge, selv etter fire kamper.

Odd-spillerne er klare underdogs i oppgjøret mot Borussia Dortmund. Men kan Odd-spillerne likevel overraske? Foto: NTB Scanpix

Som eneste landslag i verden, er Norge det eneste som ikke har tapt mot sambafotballens ambasadører. Vel å merke av de land som har spilt to kamper eller mer mot de solgule. Hva er oddsen for det? Hvis du hadde lagt inn en femmer på dette tidlig på åttitallet, så hadde du blitt rik.Når vi er inne på landslag, så kan vi trekke inn flere overraskelser. Hellas vant EM i 2004. Men det blekner sammenlignet med det faktum at Nord-Korea nådde kvartfinalen i VM i 1966. Spilte de i det hele fotball der borte på den tiden? Riktignok røk de mot Eusebios Portugal, men på et tidspunkt ledet de helrøde fra Korea-halvøya hele 3-0. ## Undervurdering vil være katastrofe

Thomas Tuchel tok over sjefsstolen i Dortmund i sommer, etter flere år i Mainz. Så langt har resultatene gått hans vei. Men hvordan vil det gå nå som laget må vinne, og han har alt presset?

Dette har han ikke prøvd seg på i Dortmund tidligere, og vi vet ikke hvordan han takler dette. En undervurdering her vil være en katastrofe for tyskerne, og kan gjøre situasjonen svært vanskelig for den nye manageren.

Han har jobbet med sin stall i et par måneder, og kan således ikke vite hvordan laget håndterer en ukjent motstander som Odd. Dette er noe han må lære underveis, og i en læringsprosess skjer det som regel feil. Kanskje denne kommer i Skien?

Innlegg fra kant

Dortmund er ikke feilfrie, hverken offensivt eller defensivt. Jeg er ikke den som følger tysk fotball tettest, selv om det er mye interessant der. Men hvis vi skal følge argumentasjonen som fremkommer under Josimars siste sending, der Eurosport Norges Bundesliga-kommentatorer var gjester, så har Odd muligheter.

Det er først og fremst fordi Dortmunds største svakhet er Odds styrke: innlegg fra kant. Tyskerne er ikke de beste i lufta, og mot en høytflyvende Olivier Occean kan de få problemer.

Hvis Odd klarer å skape nok kaos i boks de gangene laget kommer seg fremover, så vil det absolutt være mulighet for et sjokkresultat!