Samtlige billetter er revet vekk i god tid før kampen, så stemningen i Skien blir garantert god. Mange tror imidlertid spenningen vil ligge i hvor stor seieren til det tyske laget blir. Dortmund er trolig minst ett nummer for stort for Dag-Eiliv Fagermos utvalgte.

Rune Bratseth, Viasats fotballekspert med spillerbakgrunn fra Werder Bremen, levner ikke Odd særlige muligheter til å overraske torsdag.

— Jeg ser ikke helt hvordan de skal slå Dortmund. Men det klart at man må ha troen og være disiplinerte i sitt defensive spill. Derimot hvis Odd blir liggende for høyt er Dortmund eksperter på hurtige og giftige overganger, sa Bratseth.

Ingen tro på Odd

Begge torsdagens duellanter kommer fra 4-0-seirer i helgen. Dortmund-spillerne leverte en meget sterk opptreden i seriepremieren og ydmyket Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

Odd slo på sin side Start med 4-0 på bortebane etter å ha blitt slått ut av Sarpsborg i kvartfinalen i cupen i forrige uke.

Dortmund hadde en elendig start på forrige sesong, i det som skulle vise seg å bli den siste til suksesstrener Jürgen Klopp. I hjemlig bundesligaen gikk det tungt, og laget var en stund innblandet i nedrykksstriden. I mesterligaen hang laget bra med lenge, men ble til slutt slått ut i åttedelsfinalen av tapende finalist Juventus.

Dortmund avsluttet så ligasesongen bra, men sjuendeplassen ga til slutt bare en plass i europaligaen.

Tysk allsang

Derfor er Odd levnet små sjanser både på hjemmebane og ikke minst på mektige Signal Iduna Park i Dortmund om en drøy uke. Anlegget tar over 80.000 tilskuere og den intime stemningen toppes ofte med tysk allsang.

— Det blir en «Once in a Lifetime»-opplevelse for både spillere, ledere og fans. Å spille mot en gul vegg vil ta luven av de fleste, sier Viasat-ekspert Bratseth.

I Dortmund-laget spiller tyske verdensmestere som Mats Hummels, Kevin Grosskreutz, Erik Durm og Roman Weidenfeller.

Odd har tatt seg videre i europaligaen med å slå ut irske Shamrock og svenske Elfsborg i de foregående kvalikrundene. Nå spørs det som Europa-eventyret får en slutt torsdag i neste uke.

(©NTB)