Borussia Dortmund — Borussia Mönchengladbach 4-0:

Nylig ble det klart at den tyske storklubben Borussia Dortmund er Odds siste hinder før de eventuelt er klare for spill i Europa League.

Neste torsdag møtes lagene til første oppgjør. Det spilles på Skagerak Arena i Skien.

Reus startet målshowet

Dortmund hadde en skuffende sesong i 2014/15, men viste mesterlige takter da de tok fatt på den nye sesongen hjemme mot fjorårets bronsevinner Borussia Mönchengladbach. Håvard Nordtveit måtte stå over for gjestene med karantene.

Anført av en strålende Marco Reus rundspilte Borussia Dortmund gjestene. Foran TV-skjermen satt tydeligvis skremte Telemarkinger.

— Reus brukte nå 14 min på første mål for Dortmund. Men det var jo mot Borussia Mönchengladbach. Det blir tøffere til torsdag, skrev klubben spøkefullt på Twitter.

Rundspilte Mönchengladbach

Syv minutter senere doblet hurtigtoget Pierre Emerick Aubameyang ledelsen for Dortmund.

— 2-0 nå etter 21 min. ved Aubameyang. Vi slår av TV-en nå, skrev Odd på mikrobloggtjenesten.

Henrikh Mkhitaryan økte ledelsen etter en drøy halvtime. Representanter fra Skien var tydeligvis skremte av hva de så fra Tyskland.

— 3-0. Vi rakk ikke slå av TV-en engang. Er det noe mulighet for flystreik eller no til uka?, skrev klubben.

Om de skrudde av TV-en til slutt eller ikke vites ikke, men Odd ble trolig ikke beroliget av å se det som skjedde etter hvilen. Fire minutter var gått av den andre omgangen da Mkhitaryan scoret sitt andre for dagen og økte til 4-0. Dortmund fortsatte å dominere toppoppgjøret, men klarte ikke få flere baller i nettet. Dermed endte det 4-0. Det første oppgjøret mellom Odd og Dortmund spilles torsdag. Returmøtet spilles torsdag 27. august på mektige Signdal Iduna Park med plass til 80.000 tilskuere.

Også Rosenborg og Molde er klare for play-off, og vil være klare for Europa League med seier i et dobbeltoppgjør. Molde møter Standard Liege, mens Rosenborg skal ut til dyst mot romenske Steua Bucuresti.