Oilers vant mot KalPa torsdag. Oilers vant mot KalPa torsdag. Foto: Lars Idar Waage

Oilers til topps i sin CHL-gruppe

Trinec smadret KalPa og sikret Oilers puljeseier.

Allerede torsdag sikret Oilers avansement i Champions Hockey League da de vant 3-0 hjemme mot finske KalPa i sin siste kamp i gruppespillet.

— Det er vanvittig deilig å nå sesongens første, store mål. Og jeg synes det var fortjent også. Vi var klart bedre enn Kalpa og spiste dem opp akkurat slik jeg spådde på forhånd, sa en jublende Ruben Smith til Aftenbladet like etter seieren i DNB Arena.

Dermed har klubbens satsing mot Europa-suksess båret frukter, og tirsdag ligger Oilers i potten når 16-delsfinalene trekkes.

Lørdag ble det klart at Oilers også vant sin gruppe, ettersom Trinec banket KalPa hjemme. 6-0-seieren i Tsjekkia gjør at Oilers´ sju poeng holder til førsteplass, foran Trinec.

Gruppeseieren gjør at Oilers får en fordel videre i turneringen. Fra og med 16-delsfinalen spilles det best over to kamper (hjemme og borte), og Oilers spiller nå hjemmekampen sist.

– I forhold til motstander vi kan få tror jeg ikke det har så mye å si om vi vinner gruppen. Lagene på de to øverste plassene i de forskjellige gruppene spriker ikke så mye i kvalitet. Den store fordelen med å vinne gruppen er at det gir oss hjemmefordel i siste kamp videre, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

PS: Også Storhamar vant sin gruppe.

Vis fakta ↓
FAKTA CHL