Anfield-klubben må betale ca. 210 millioner kroner for uruguayaneren. Klubbene har forhandlet i flere dager, men først fredag ble man enig. Suarez har ønsket en overgang til Liverpool. For Liverpool-manager Kenny Dalglish er nyheten svært god. Kanskje kan storkjøpet gjøre det lettere i kampen om å beholde Chelsea-ønskede Fernando Torres på Anfield.

Kun legesjekk og den personlig avtalen mangler før Suarez blir klar for engelsk fotball. «Klubben har fått tillatelse fra Ajax til å forhandle om de personlige betingelsene med spilleren og hans representanter», het det i en melding fra Liverpool. Suarez har scoret 111 mål på 159 kamper for Ajax siden 2007. ## — Forstår Luis

– Jeg kan forstå at Luis vil til Liverpool. Det er en flott klubb, men det må være tilfredsstillende for begge parter, sier Ajax-trener Frank de Boer.

Han innser at Suarez er tapt for klubben. Suarez har skapt overskrifter det siste året. I VM sist sommer handset han på streken under kvartfinalen mot Ghana. Det gjorde at Dominic Adiyiah ble snytt for vinnermålet. Suarez ble utvist, Asamoah Gyan misbrukte det påfølgende straffespark og Uruguay vant senere straffesparkkonkurransen.

Nytt Adam-bud

Suarez har akkurat sonet ferdig sju kampers suspensjon etter at han bet PSVs Otman Bakkal i skulderen under en nederlandsk seriekamp i november. Sju ligamål er det blitt for uruguayaneren denne sesongen.

The Times melder også at Liverpool igjen har forsøkt seg på Blackpools Charlie Adam. Heller ikke et bud på 60 millioner kroner er nok til å få midtbanespilleren vekk fra Bloomfield Road.