KRISTIANSAND 20081005:Erik Mykland og Start mottar jubel fra tribunen etter seieren i førstedivisjonskampen i fotball mellom Start og Sandnes Ulf på Start stadion i Kristiansand søndag. kampen endte 5-1 til Start. Jubler med armene i været.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Foto: Schrøder, Tor Erik
starttrening FOTO: KJARTAN BJELLAND Foto: Kjartan Bjelland

— Det går fremover med Erik. Vi tar det gradvis, og det vil bli litt fotball og litt alternativt denne uken, sier Starts fysioterapeut.

Erik Mykland ble sendt hjem fra La Manga etter at det ble påvist en såkalt nevromuskulær dysfunksjon. Det betyr at noen muskler i høyre lår ikke gjør den jobben de skal ved høyintensitetstrening, hvilket igjen fører til at andre muskler blir overbelastet.

— Får vi orden på det nå, så er det større sjanser for å holde Erik skadefri, sier Halmøy.

- Har gått fort

Myggen deltok ikke på dagens økt i Sørlandshallen på grunn av forkjølelse, men skal være tilbake i morgen.

LES OGSÅ:

— Når er han helt klar igjen?

— Det er fortsatt altfor tidlig å si noe om, men det har gått ganske fort nå, sier Halmøy.

— Det kommer også an på hvor fort han tar behandlingen, legger hun til.

Myggen skal i likhet med Ole Martin Årst få sitt eget opplegg i ukene som kommer. Duoen, som av mange blir betegnet som nøkkelspillere dersom Start skal holde seg i eliteserien, er to av de største usikkerhetsmomentene denne sesongen.

Fotballform

— Er Årst klar for en hel kamp?

— Det er vanskelig å si. Han tåler i hvert fall én omgang. Det er ikke noe problem medisinsk sett med en kamp, men det spørs hvor lenge han holder, sier Halmøy.

Årst fikk 30 minutter mot Aalesund, og én omgang mot Sogndal på La Manga, og er enig med Halmøys vurdering.

— En ting er å gjennomføre 90 minutter på en ordentlig måte. Jeg må nok fortsatt jobbe litt med fotballformen, sier Årst.

Dagens Start-økt var for øvrig på kun 45 minutter. Grunnen av overgangen fra naturgresset i Spania til kunstgresset i Sørlandshallen.