– Situasjonen til Erik er dessverre veldig usikker. Nå skal han hjem til Norge for å trene alternativt, og det kan ta alt fra to uker til to måneder før han igjen kan begynne å trene med resten av laget, sier Starts hovedfysioterapeut, Gunnvor Halmøy, til Fædrelandsvennen.

Dersom Myggen ikke kan trene for fullt før i månedsskiftet april/mai, vil han trolig tidligst være klar for spill rundt 17. mai. Da kan allerede åtte-ti kamper være spolert for den gamle landslagsstjernen.

Les også:

– Vi håper Erik responderer bra på det å trene alternativt hjemme, og håper selvsagt at det blir nærmere to uker enn to måneder før han er tilbake. Men som Gunnvor sier, så er det uvisst, sier Start-trener Knut Tørum.

Starts største profil fikk problemer allerede under den første skikkelige treningen i La Manga sist søndag, og har siden stort sett løpt for seg selv. Det har tært på humøret til mannen fra Risør. I dag setter han seg derfor på flyet hjem til Norge.

– Det blir for frustrerende for ham å være her og se de andre trene for fullt. Og den treningen han nå skal gjennomføre, kan han gjøre like godt hjemme, sier Gunnvor Halmøy.

Hun forklarer at det er påvist nå at det ikke er en strekk som hemmer Myggen, men en nevromuskulær dysfunksjon. Det betyr at noen muskler i høyre lår ikke gjør den jobben de skal ved høyintensitetstrening, hvilket igjen fører til at andre muskler blir overbelastet.