årst Foto: Fædrelandsvennen
BILDET KOMMER FRA SCANPIX LA MANGA, SPANIA 20090221:Starts Erik "Myggen" Mykland sammen med sportsdirektør Svein Mathisen under lørdagens trening på La ManFoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg
05.10.08 Sør Arena - Kristiansand StadionAdeccoligaen 2008Start v Sandnes UlfFotograf Petter Emil Wikøren/DigitalsportGeir Ludvig Fevang - Start jubler etter scoring mot Sandnes Ulf Foto: Digitalsport

Ole Martin Årst blir ny Start-kaptein, og tar dermed over etter Bård Borgersen, som fikk kapteinsbindet da Fredrik Strømstad ble solgt til Le Mans i sommer.

— Det setter jeg selvfølgelig pris på, at man har den tilliten. Samtidig så er vi en kapteinsgruppe som skal jobbe sammen, sier Årst til fvn-tv.

Web-TV:

- Ole Martin har vært kaptein både i utlandet og i Norge før. Han er en utrolig kraft på banen i spillestilen, og det er et av kjennetegnene han tar med seg ut på banen. Så er han utrolig flink med gutta, inspirerer og leder de an, og jeg tror det er et veldig, veldig godt valg, er Tørums oppsummering av grunnen til at Årst fikk kapteinsbindet.

Geir Ludvig Fevang, som har vært kaptein en rekke kamper i sesongoppkjøringen, blir visekaptein sammen med Erik Mykland.

- Disse tre har utrolig mye rutine. De har en sterk posisjon i spillergruppa. For meg og laget er de en stor ressurs, sier Tørum til klubbens hjemmeside.

Årst spiller i dag sin første kamp på 481 dager når Start møter Aalesund på La Manga. Erik Mykland er på sin side småskadet, og trener alternativt. Det er fortsatt stor usikkerhet over hvor mye duoen kommer til å bidra med på banen for Start denne sesongen.

- Vi tror de kommer til å spille mye, men uansett har de masse fotballkunnskap å bidra med. Dessuten kan de hjelpe meg som sparringspartnere. Selv trenger jeg også innspill. Der har Erik og Ole Martin helt klart mye å bidra med, sier Tørum.

Menigheden jubler

Leder i Starts supporterklubb Menigheden, Alexander Jahnsen, er storfornøyd med Tørums valg av kapteinsteam for eliteseriecomebacket.

- Årst ser jeg helt klart som en ledertype. Han er en rutinert spiller som har vært med i gamet lenge. Årst er en bra person å i spillergruppa, og er en omgjengelig og sosial type, som snakker mye både i kamp og på treningsfeltet. Han blir en fantastisk kaptein, sier Jahnsen.

Han mener også valget av Fevang og Myggen er godt gjennomtenkt av Tørum.

— Myggen har mye å komme med som spiller, og er en rollemodell sportslig. Fevang har gjort et godt inntrykk som kaptein i sesongoppkjøringen, sier Jahnsen, som uansett ble litt overrasket over at Goodson ikke ble plukket ut.

— Jeg skulle gjerne ha sett Goodson som visekaptein, men jeg tror kanskje han blir det etter hvert, sier han om amerikaneren som av Starts tidligere trener Arne Sandstø sett på som en fremtidig kaptein.

Direkte 18.00: Aalesund – Start